Hoofdmenu

Danscentrum Pirouette krijgt titel ‘Ambassadeur Moderne Dans’ uit handen van minister Joke Schauvliege

24/02/2014

Danscentrum Pirouette krijgt titel ‘Ambassadeur Moderne Dans’ uit handen van minister Joke Schauvliege

7de editie Dance.Vibes
 

Zaterdag 22 februari 2014 vond in een uitverkocht cultuurcentrum De Herbakker de zevende editie van Dance.Vibes plaats, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, mocht de titel ‘Ambassadeur moderne dans in Vlaanderen’ uitreiken aan Danscentrum Pirouette uit Alsemberg. Met de titel geeft Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.

Acht gezelschappen hadden zich sinds de preselectie klaargestoomd om een prachtige resultaat neer te zetten op het podium van cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo: Choreoteam Dans- & Turnclub Immer Vooruit (Gent), Danscentrum Pirouette (Alsemberg), Dansgroep Hilde Goyens (Leuven), JesCom (DanceAction, Leuven), EDC Modern Cie (Elevation DanceCademy, Oostende), Danscompagnie Modaté (Leuven), Dansschool S-pression (Meetjesland) en SaKo Compagnie (Gent).
 

Danscentrum Pirouette ons stage ©Maarten Marchau

 

Het talrijk opgekomen publiek genoot van de kwaliteit van de optredens en het aanstekelijke enthousiasme van de dansers. Terwijl de jury zich terugtrok om een oordeel te vellen, was er als kers op de taart nog een gastoptreden van de uittredende ambassadeur 2013 ‘Het DansAteljee’ uit Kontich.

Niemand minder dan Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, mocht de avond afsluiten en de winnaar bekend maken. Ze loofde de groepen voor het artistieke niveau van de avond: "Dans is zoveel meer dan louter technische uitvoering: dans is onmogelijk zonder creatie, expressie en inleving." Ze was dan ook maar wat blij dat ze twee groepen in de bloemetjes mocht zetten.
Dansschool S-pression (Meetjesland) kreeg van de jury een eervolle vermelding voor creativiteit, maar het was Danscentrum Pirouette uit Alsemberg die de ambassadeurstitel in ontvangst mocht nemen. Met de magische choreografie ‘Dance is art…’ van Lise Alexander werden verschillende kunstdisciplines samen gebracht in dans.

De jury bestond uit Claire Paniez (voorzitster), Christophe Degelin, Marjorie Keymis, Peter Kongs en Sylvie Van Hulle.

 

 

Danscentrum Pirouette groepsfoto ©Maarten Marchau

 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.
Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met dansschool S-pression.

 

Danspunt organiseert in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beoordeelt de dansvoorstellingen en beslist wie dat jaar 'Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel worden de ambassadeurs regelmatig aangesproken om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Momenteel organiseert Danspunt wedstrijden in vier dansgenres:
Dance.Impact - hedendaagse dans
Dance.Vibes - moderne dans
Dance.Classix - klassieke dans
Dance.Kicks - urban dance

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Maarten Marchau
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Vibes en over Danspunt: www.danspunt.be
  • Meer info over Danscentrum Pirouette: www.dancepirouette.be of 0474 42 13 97 (choreografe Lise Alexander)

 

Regio: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×