Hoofdmenu

Balletschool An Van den Broeck is nieuwe ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen

10/11/2014

Balletschool An Van den Broeck is nieuwe ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen

Derde editie Dance.Classix

Op zondag 30 november 2014 vond in een uitverkochte Leuvense Stadsschouwburg de derde editie van Dance.Classix plaats, de wedstrijd in klassieke dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. De jury verleende aan Balletschool An Van den Broeck uit Destelbergen de titel ‘Ambassadeur klassieke dans in Vlaanderen’. Met de titel geeft Danspunt, de organisatie voor amateurdans in Vlaanderen en Brussel, een kwaliteitslabel aan dansgezelschappen in Vlaanderen.
 

Zeven compagnies hadden de preselectie doorstaan en brachten recent werk in de Stadsschouwburg van Leuven: Jamcentrum (Sleidinge), Dansstudio Cadans (Diepenbeek), Danswijzer (Mariakerke), Leuvense Balletakademie (Leuven), Dansschool S-pression Meetjesland (Eeklo), Balletschool An Van den Broeck (Destelbergen) en Aira Ensemble (Leuven).

De optredens werden door het publiek met veel enthousiasme onthaald en tijdens de juryberaadslaging kon het publiek en de deelnemers nog genieten van de uittredende ambassadeur 2013 ‘Ballerino’ uit Lembeek. 


Balletschool An Van den Broeck on stage ©Vera Cammaer

De optredens werden door het publiek met veel enthousiasme onthaald en tijdens de juryberaadslaging kon het publiek en de deelnemers nog genieten van de uittredende ambassadeur 2013 ‘Ballerino’ uit Lembeek. 

Na afloop was juryvoorzitster Tina Van Roy onder de indruk. Ze bedankte de dansers en choreografen voor hun inzet en mooie prestaties. Het niveau van de wedstrijd blijft ieder jaar stijgen en daar kunnen de juryleden alleen maar blij mee zijn. Met trots schonk ze de ambassadeurstitel aan Balletschool An Van den Broeck uit Destelbergen. De choreografie ‘Noir et Blanc’ van choreografe An Van den Broeck straalde klassieke dans uit in elke vorm, punt, beweging, …. Een op en top klassieke voorstelling met technisch sterke en expressieve dansers.

De jury bestond uit Tina Van Roy (voorzitster), Greet Boterman, Alain Honorez, Stefano Guilliani en Miho Akahane.

 


Balletschool An Van den Broeck groepsfoto ©Vera Cammaer

 

De nieuwe ambassadeurs winnen 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.
Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor hun enthousiasme en inzet, die aan de basis liggen van deze prachtige staalkaart voor amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Classix is een initiatief van Danspunt in samenwerking met danscentrum Aike Raes.

 

Ambassadeurs Amateurdans Vlaanderen - Danspunt organiseert  in diverse dansgenres wedstrijden voor amateurdansgezelschappen. Een onafhankelijke jury van experts beslist wie dat jaar ‘Ambassadeur voor de amateurdans in Vlaanderen’ in een bepaald dansgenre wordt. Op basis van dit kwaliteitslabel spreken we de ambassadeurs aan om op te treden op binnen- en buitenlandse festivals of dansoptredens.

Een wedstrijd biedt een dansgezelschap de gelegenheid om naar een productie te werken en het voor groot publiek te brengen. Tijdens de wedstrijd kunnen dansgezelschappen zich meten met elkaar zodat ze de eigen prestaties kunnen vergelijken met andere podiumgerichte dansgezelschappen. De feedback van de jury kan het dansgezelschap inspireren om de productie verder bij te schaven of om nieuwe wegen in te slaan.

Naast Dance.Classix organiseert Danspunt nog drie andere wedstrijden: Dance.Impact (voor hedendaagse dans), Dance.Kicks (voorurban dance) en Dance.Vibes (voor moderne dans).

 

 

Danspunt stimuleert amateurdans in Vlaanderen en Brussel. Dansgroepen, dansscholen, dansspecialisten en individuele dansliefhebbers kunnen bij ons terecht. We zijn er voor alle dansgenres: moderne en hedendaagse dans, ballet, hiphop & freestyle, werelddans, stijldans, folkloredans & vendelen, dans voor personen met een handicap, …

Danspunt organiseert workshops, cursussen, festivals en wedstrijden en ondersteunt activiteiten van groepen, scholen en individuele amateurdansers. We bieden verschillende diensten aan zoals artistieke en technische coaching, verzekeringen en advies. Ons driemaandelijks Dans.Magazine belicht de rijke, diverse wereld van amateurdans. Iedereen kan in het documentatiecentrum van Danspunt terecht voor dans- en choreografiebeschrijvingen, dansvideo’s, dansmuziek, ….
 

 

- EINDE PERSBERICHT -

  • Download hieronder de eerste hoge resolutiefoto’s van de ambassadeur. Verplichte vermelding: ©Vera Cammaer
  • Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.
  • Meer info over de andere Ambassadeurs, de vorige winnaars van Dance.Classix en over Danspunt: www.danspunt.be

 

 

Genre: 
Doelgroep: 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×