Hoofdmenu

Danspunt invites

Op 16, 17 en 18 september 2016 organiseert Danspunt een internationaal dansuitwisselingsproject, Danspunt Invites @ Kortrijk.

Dansers uit Kroatië, Slovenië, Nederland, Schotland, Tsjechië en België worden drie dagen ondergedompeld in een uitgebreid aanbod hedendaagse dans.
En ook jij kan meegenieten van dit internationale verhaal:

U-PARTY: op vrijdag 16 september (20u):

Een echt dansfeest waarop we twee hedendaagse choreografieën aanleren aan een grote groep enthousiastelingen met én zonder danservaring. Deze choreografieën zijn gecreëerd door enthousiast en opkomend talent in de professionele hedendaagse dans: Randi De Vlieghe en Helder Seabra. Ook jullie kunnen meedansen: sfeer en gezelligheid gegarandeerd!
Place to be: De Kreun, Kortrijk
Toegang: gratis

 

OPEN WORKSHOPS: op zaterdag 17 september (14.30u tot 17u)

Ook aan de amateurdanser met ervaring hebben we gedacht. We bieden twee workshops van twee topcoaches aan: Anton Lachky en Tijen Lawton.
Place to be: Budatoren, Kortrijk
Toegang: 10 euro voor een combiticket open workshop en de avondvoorstelling (Budascoop).
Reservatie: Inschrijven via info@danspunt.be. Vermeld code P16/15a voor de workshop met Anton Lachky en P16/15b voor de workshop met Tijen Lawton.
Maximum 15 deelnemers per workshop!

 

AVONDVOORSTELLING: op zaterdag 17 september (20.15u)

Op zaterdag kan je proeven van een avond hedendaagse dans uit verschillende hoeken van Europa. Onze gasten, amateurdansers uit Kroatië, Slovenië, Nederland, Schotland, Tsjechië en België, geven je het beste van zichzelf.
Met o.a. Dansproject (= 5 hedendaagse straffe danscompagnies: Junior Company, Arlekino, Compagnie Cocon, Impuls Company, Retina) in een choreografie van Helder Seabra en National Youth Dance Company of Scotland, een gezelschap dat overal ter wereld tourt.
Place to be: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
Toegang: 5 euro
Reservatie: Op voorhand reserveren via lut@danspunt.be of aan de deur op de avond zelf (vanaf 19.15 uur). Vermeld de code P16/15c bij reservatie.

 

OPWARMSESSIES: op zaterdag 17 (9.30u-10.30u) en zondag 18 september (10u-11u)

Je krijgt de kans om een opwarmingssessie mee te maken met onze internationale dansers. Op zaterdag een warming-up en op zondag yoga. Bij mooi weer laten we dit doorgaan op een prachtige buitenlocatie, Buda Beach.
Place to be: Buda beach of De Kreun, Kortrijk. Hou zeker onze website en Facebookpagina in de gaten. We volgen het weerbericht nauwgezet op en communiceren de definitieve locatie de dag zelf.
Toegang: gratis

UPDATE 17/09: Wegens de weersomstandigheden gaat de opwarmsessie van zaterdag gaat door in De Kreun, Conservatoriumplein 1, Kortrijk.

EN NOG VEEL MEER:

 • Inspiratiemoment op zondag 18 september (van 10.30 uur tot 12.30 uur)
  Enkele sprekers uit de danswereld delen hun good practices, met als doel de artistieke samenwerking tussen professionele dansers en amateurdansers te bevorderen.
  Place to be: Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk
  Toegang: gratis
 • Voor onze gasten organiseren we gesloten workshops op zaterdag en zondag. Het grote publiek is van harte welkom op het toonmoment op zondagmiddag 18 september (van 14u tot 16u).
  Place to be: Budatoren, Kortrijk en Polydans, Kortrijk
  Toegang: gratis

   

Datum:
vrijdag, 16 september, 2016 tot zondag, 18 september, 2016
Locatie:
Gemeente:
Verschillende locaties in Kortrijk
Land:
België
Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×