Hoofdmenu

(Dans)Bibliotheken en documentatiecentra

 

www.vti.be - VTI (Vlaams Theaterinstituut): documentatiecentrum theater en podiumkunsten.

http://anet.ua.ac.be/opac/ha/opacdkvc: de online catalogus van het Conservatorium van Antwerpen dat de collectie dans van HID (Hoger Instituut voor de Dans) beheert. Collectie vanaf jaren 30, 3.000 werken. De collectie dans wordt vanaf 2008 stevig uitgebreid.

www.numeridanse.tv - Een Frans initiatief van Maison de la Danse in samenwerking met het Centre national de la danse met als doel de wereld van de dans te ontsluiten voor het grootst mogelijke publiek. Via deze internationale online dansvideotheek tracht men creaties uit zowel het moderne ballet, als relevante opvoeringen uit het verre verleden te archiveren voor het nageslacht. Je kan je laten inspireren door fragmenten evenals door volledige voorstellingen. Ook interviews met choreografen en/of danspedagogen krijgen hun plek. Bij elk filmpje vind je meer uitleg over de voorstelling, compagnie en makers. Neem zeker een kijkje, ook enkele Vlaamse makers zijn erop terug te vinden.

www.faronet.be - Faro -  (vroegere VCV - Vlaams Centrum voor Volkscultuur): Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed.

www.instituutvlaamsevolkskunst.be - IVV (Instituut voor Vlaamse Volkskunst): Het IVV bestudeert en verspreidt Zuid-nederlandse volksdans, bijhorende muziek, streekdrachten en vendelspelen. Binnen dit domein van immaterieel cultureel erfgoed verzorgt het IVV publicaties, cursussen, demonstraties en begeleiding en beheert ze een volksdans- en vendelarchief.

http://www.nypl.org/weblinks/2404 - Dansportaal van de New York Public Library

www.socius.be - SoCiuS, het steunpunt voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk, heeft een informatie- en documentatiecentrum voor het sociaal-cultureel werk.

www.muziekcentrum.be - Muziekcentrum Vlaanderen: informatie over hedendaagse Vlaamse componisten.

www.uitinvlaanderen.be - uitgebreide cultuuragenda van Vlaanderen. (vroegere cultuurweb)

www.kunstenloket.be - Kunstenloket geeft informatie en advies aan iedereen met vragen over de juridische en zakelijke aspecten van de artistieke activiteit. Kunstenloket organiseert infosessies. Je kunt er terecht met vragen over het sociaal statuut van de kunstenaar, inkomstenbelastingen, BTW, auteursrecht, organisatie en beheer, ...

www.vsdc.be - Vlaams studie- en documentatiecentrum voor vzw's

www.bibliotheek.be - Centrale catalogus van alle openbare bibliotheken en links naar de catalogi van universitaire bibliotheken en de Koninklijke bibliotheek.

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×