Hoofdmenu

Cultuurcentrum Brugge

cultuurcentrum@brugge.be
www.ccbrugge.be

Verschillende locaties in Brugge: Stadsschouwburg - Daverlo - Biekorf - De Bond - Bogardenkapel - De Dijk - Jan Garemijnzaal - MaZ

Danspunt-abonnees krijgen een korting van 15% (enkel bij aankoop aan de balies of avondkassa, op vertoon van abonnementsbewijs)

CULTUURCENTRUM BRUGGE, VAN ALLE KUNSTEN THUIS
Cultuurcentrum Brugge zet zich in het centrum van het cultuurgebeuren in de stad.
We maken prikkelende artistieke keuzes. We geven een actuele invulling aan de cultuurbeleving van duidelijk omschreven doelgroepen.
Onze unieke merknaam staat garant voor openheid, engagement en expertise.

 

'Beytna' met Omar Rajeh / Maqamat & Le Trio Joubran

‘Beytna’ betekent in het Libanees ‘uitgenodigd worden bij iemand thuis’. Eten speelt daarbij een wezenlijke rol. Zo ook in deze voorstelling. Een gelegenheidscollectief van dansers en muzikanten uit verschillende continenten en culturen ontmoeten elkaar rond een banket. De zeven kunstenaars koken, eten, drinken, praten en dansen. Aan tafel houden ze de hedendaagse dans uit ieders land tegen het licht. Hoe verhoudt die zich tot de traditie? Wat is de betekenis van ‘hedendaags’?

Wanneer   Wo 27/09/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Displacement' met Mithkal Alzgair

In Displacement onderzoekt hij hoe de dreigende sociale, politieke en religieuze omstandigheden het Syrische lichaam beïnvloeden. Als een chirurg ontleedt Alzghair het erfgoed dat hij in zich draagt. Hij registreert de intenties en het vermogen van het lichaam: dat van de traditionele dans en de spirituele trance, het oorlogszuchtige lichaam en het lichaam in ballingschap.

Wanneer   Do 5/10/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Y Olé!' met Théâtre National de Chaillot / José Montalvo

José Montalvo geldt als een van de meest avontuurlijke Franse choreografen. Hij houdt niet zo van vaste conventies en vindt er dan telkens zelf maar nieuwe uit. Zijn voorstellingen gaan ondertussen veel verder dan louter dans, het zijn spektakels waarin theater, video, humor en spel zitten verwerkt. De voorbije jaren keert hij steeds vaker terug naar zijn eigen Spaanse roots.

Wanneer   Vr 13/10/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Kalakuta Republik' met Serge Aimé Coulibaly

Serge Aimé Coulibaly werd geboren in Burkina Faso. Als danser en choreograaf toert hij sinds 2002 de wereld rond. Zijn werk is geworteld in de Afrikaanse cultuur. Zijn dans is krachtig en expressief, zit vol emotie, reflectie en hoop. Voor deze voorstelling vond hij inspiratie in het leven en de muziek van de mythische Fela Kuti, icoon van de Afrikaanse cultuur en de uitvinder van de Afrobeat.

Wanneer   Wo 18/10/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Belgian Rules / Belgium Rules' met Jan Fabre & Troubleyn

Zoals Fellini zijn Roma maakte als ode aan zijn stad, zo wil Jan Fabre een ode brengen aan zijn land. Hij wil die plezierige zottigheid van onze cultuur met de hele wereld delen. Het is niet de zelfkant van de samenleving die Fabre toont: wel de ironie, die nooit cynisch wordt. Hij verheerlijkt de subversieve kracht van onze verbeelding.

Wanneer   Vr 3/11/2017 om 19.30 uur  (lees meer)

 

'Medium & Losari Maskerdans' met Rianto & Nani Topeng Losari Cirebon

De Javaanse danser Rianto leerde in zijn thuisstreek van de oude meesters de genderoverschrijdende lengger-dans. Voor zijn solo Medium werkt hij samen met de toonaangevende Indonesische cineast Garin Nugroho en met percussionist/vocalist Cahwati. In het tweede luik van de avond begeleidt een indrukwekkend gamelan-ensemble, dat is een orkest met traditionele Javaanse slaginstrumenten, de Topeng Cirebon, een typische gracieuze maskerdans uit West-Java.

Wanneer   Do 16/11/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)