Hoofdmenu

Concertgebouw Brugge

't Zand 34, 8000 Brugge
T. 050 47 69 99
info@concertgebouw.be
www.concertgebouw.be

Danspunt–abonnees krijgen 30% korting bij onderstaande dansvoorstellingen
Er kunnen 2 tickets aan dit kortingstarief per persoon gekocht worden. Deze reductie is geldig op het standaardtarief, in alle rangen, volgens beschikbaarheid. De tickets kunnen aan de balie van In&Uit of telefonisch via de Ticketlijn op het nummer 070 22 33 02 (ma – vr van 16.30 tot 18.30 uur) geboekt worden met vermelding van Danspunt.
Ook online kunnen de tickets geboekt worden. Vermeld de couponcode DANSPUNT (hoofdlettergevoelig) bij de afrekening.

 

Concertgebouw Brugge is een muziek- en podiumkunstencentrum dat zich richt op de ontwikkeling en presentatie van kunst op een mondiaal niveau. Het Concertgebouw richt zich op muziek en hedendaagse dans. Met de interactieve ruimte voor geluidskunst (Sound Factory) en de collectie beeldende kunst creëert het Concertgebouw permanent mogelijkheden voor (actieve) hedendaagse kunstbeleving. De uitgesproken keuze voor creatie en creativiteit in de programmering overstijgt het presenteren van kunst. Gevoed door een uitgebreide kunsteducatieve werking voor kinderen, jongeren en volwassenen biedt het Concertgebouw intense artistieke ervaringen in optimale omstandigheden, voor een ruim en divers publiek uit Vlaanderen en daarbuiten.

December Dance 16 is een samenwerking tussen Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge met de steun van The British Council.
Onder de titel Crossing Channels brengen ze het beste uit de Britse dansscene. Ze zetten een heel diverse community in de schijnwerpers met hedendaagse dans in al zijn vormen, stijlen en genres. Een bijzondere aandacht is er voor pure esthetische dans, danstheater, conceptuele dans, inter- en multidisciplinaire kruisbestuivingen en de relatie tussen choreografie en muziek/belichting.

 

'Mer-' met Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE

Mer- is de vuurdoop van Claire Croizé en Etienne Guilloteau (ECCE) als huisartiesten van het Concertgebouw. Vijf dansers bewegen op religieuze en profane polyfonie over grote levensthema’s als dood, verdriet en pijn. Vijf zangers van Marnix De Cats Pluto-ensemble brengen deze muziek uit de renaissance opnieuw tot leven.

Wanneer   Vr 29/09/2017 om 20 uur  (lees meer) - Za 30/09/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Bach. Cellosuiten' met Anne Teresa De Keersmaeker, Jean-Guihen Q

In deze nieuwe creatie van Anne Teresa De Keersmaeker worden de alom bekende Cellosuites van Bach bewerkt, bevraagd en gedanst. De wereldbefaamde cellist Jean-Guihen Queyras speelt live in deze choreografie voor drie dansers en twee danseressen, waaronder De Keersmaeker zelf.

Wanneer   Di 24/10/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Belgian Rules / Belgium Rules' met Jan Fabre & Troubleyn

Zoals Fellini zijn Roma maakte als ode aan zijn stad, zo wil Jan Fabre een ode brengen aan zijn land. Hij wil die plezierige zottigheid van onze cultuur met de hele wereld delen. Het is niet de zelfkant van de samenleving die Fabre toont: wel de ironie, die nooit cynisch wordt. Hij verheerlijkt de subversieve kracht van onze verbeelding.

Wanneer   Vr 3/11/2017 om 19.30 uur  (lees meer)

 

'Medium & Losari Maskerdans' met Rianto & Nani Topeng Losari Cirebon

De Javaanse danser Rianto leerde in zijn thuisstreek van de oude meesters de genderoverschrijdende lengger-dans. Voor zijn solo Medium werkt hij samen met de toonaangevende Indonesische cineast Garin Nugroho en met percussionist/vocalist Cahwati. In het tweede luik van de avond begeleidt een indrukwekkend gamelan-ensemble, dat is een orkest met traditionele Javaanse slaginstrumenten, de Topeng Cirebon, een typische gracieuze maskerdans uit West-Java.

Wanneer   Do 16/11/2017 om 20 uur  (lees meer)

 

'Flamer' met Femke & Lander Gyselinck

Broer en zus Gyselinck hebben duidelijk artistiek bloed: hij is drummer, zij danseres. Voor de creatie van hun eerste gezamenlijke voorstelling ruilen ze voor één keer van job. Aan de hand van een nummer van Jennifer Lopez – nog zo’n gemeenschappelijke passie – construeren ze een dansvoorstelling met livemuziek: hij danst, zij maakt muziek.

Wanneer   Zo 19/11/2017 om 14 uur  (lees meer)

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)