Hoofdmenu

ccha (Hasselt)

Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
T. 011 22 99 31
info@ccha.be
www.ccha.be

Danspuntleden betalen, op vertoon van hun lidkaart, de abonnementsprijs. Voor -25-jarigen geldt voor de dansvoorstellingen ook een reductie van 50%, met een minimumprijs van 8 euro.

Als open huis voor woord, muziek, dans en beeld kiest CCHA voor kunst als een dynamische ontmoetingsruimte tussen artiest(en) en publiek(en), houden we een vinger aan de maatschappelijke pols, ondersteunen we kunstenaars, verwelkomen we iedereen, in het bijzonder de jonge bezoeker, en bouwen we samen met (boven)regionale partners aan een brede stedelijke culturele context.
Ons podium is dé dansplek van de provincie met meer dan 20 voorstellingen. Wij nodigen grote namen uit de internationale danswereld uit naar Hasselt en ontwikkelen daarbij een speciale aandacht voor nieuwe media en nieuwe vormen. Maar we hebben ook oog voor Vlaamse en lokale jonge(re) makers en ‘anciens’. Met veel ‘goesting’ gaan we ook voluit voor de Dag van de Dans.

 

'Kiss & cry' MET Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael/Astragales

Met een ingenieuze mix van live dans, film en theater creëren choreografe Michèle Anne De Mey en de regisseur Jaco Van Dormael in Kiss & cry een betoverend miniatuursprookje.
Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera’s zweven en dansen mee, een stem vertelt. Een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. Melancholie, humor en poëzie zetten de toon in dit magische verhaal over herinneringen en verloren liefdes.

Wanneer   Wo 19 & do 20/09/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'ChitChat (4+)' MET Tuning People & MAAS theater en dans

In dit heerlijke dansduet hotsen en botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giechelen, lachen, proesten het uit, spelen, tetteren, dansen, ravotten, vechten en maken het weer goed. Ze bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. In en uit de pas. Roekeloos in de wereld en het leven.

Wanneer   Zo 14/10/2018 om 15 uur (lees meer)

 

'Protagonist' MET Jefta van Dinther/Cullbergbaletten

Veertien dansers gooien hun lichaam in de strijd, geruggensteund door de muziek van de Zweedse zanger Elias, verantwoordelijk voor dé hit daar van 2015: Revolution.

Wanneer   Do 25/10/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Dökk' met fuse*

Dökk - IJslands voor duisternis - is een reis door het onderbewustzijn, waar de werkelijkheid wordt voorgesteld door werelden en universums die ontstaan en opnieuw verdwijnen in onze geest, in een permanente zoektocht naar een evenwicht tussen licht en donker.

Wanneer   Za 3/11/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Autobiography' met Company Wayne McGregor

Een abstracte meditatie over het zelf, het leven, het schrijven, een weergave van zowel een herinnerd verleden als van een speculatieve toekomst.

Wanneer   Do 15/11/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'The beginning of nature' met Garry Stewart/Australian Dance Theatre

The beginning of nature onderzoekt de krachten die de natuur over de mensheid uitoefent, ondanks onze voortdurende inspanningen om onszelf te zien als gescheiden van de natuur. De dansers worden live begeleid door het Zephyr Quartet en Shauntai Batzke en Vonda Last die zingen in het Kaurna, de oorspronkelijke taal op de uitgestrekte vlakten van Adelaide, thuishaven van Australian Dance Theatre.

Wanneer   Do 6/12/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'TrapTown' met Wim Vandekeybus/Ultima Vez

Voor TrapTown gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers, op een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive die het publiek vervoeren langsheen orakels, weemoed, loutering en euforie.

Wanneer   Do 13/12/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'De notenkraker' met Nationale Ballet Odessa

Hét magische sprookjesballet voor alle leeftijden en dé kerstklassieker voor de hele familie. Een absolute aanrader voor jong en oud in een prachtige versie met orkest en 110 medewerkers. Opnieuw: klassiek ballet zoals vandaag de dag nog zelden te zien is!

Wanneer   Za 22/12/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Augusto' - Alessandro Sciarroni

In Augusto onderzoekt Sciarroni het gebruik van en de plaats van de stem in het hart van zijn choreografisch werk. De stem die vaak ook zelf beweging genereert. De expressiviteit van gehuil, gelach en tranen, net als de lichaamsgeluiden van de dansers, liggen aan de basis van een vocale én lichamelijke partituur. In een hypnotiserende atmosfeer van galm en klank ontstaat zo een onschatbare emotionele uitwisseling tussen performers en publiek.

Wanneer   Do 10/01/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'Zeitigung' - Anne Teresa De Keersmaeker, Louis Nam Le Van Ho & Alain Franco/Rosas

Zeitigung is geen zuivere herneming van het origineel, zoals Rain en recent nog Rosas danst Rosas, maar houdt een nieuwe benadering in van het repertoire. De voorstelling bevindt zich echter ook niet aan het andere uiterste van het spectrum, zoals A love supreme, dat voor een groot deel een nieuwe schriftuur kreeg.

Wanneer   Za 26/01/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'VIOLET' - Meg Stuart/Damaged Goods

VIOLET start in miniatuur: trillende handen, kleine en langzaam ronddraaiende bewegingen van de schouders en het hoofd. De bewegingen van vijf dansers worden steeds groter en sterker naarmate de live muziek van Brendan Dougherty in kracht en dimensie toeneemt.

Wanneer   Vr 8/02/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'Not quite midnight' - Cas Public

Hélène Blackburn duikt met zes excellente dansers in een emblematische wereld die tot ons collectieve geheugen hoort: die van de sprookjes, de magie, de emoties. Maar net zo goed in een ongelijke wereld waar onrechtvaardigheid en onderdrukking de plak zwaaien.

Wanneer   Vr 1/03/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'Luid (3+)' - tout petit

Luid is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Zacht tokkelende geluidjes en aanstekelijke ritmes nemen jong en oud mee in een wereld vol klank

Wanneer   Za 2 & zo 3/03/2019 om 15 uur; zo 3/03/2019 om 11 uur (lees meer)

 

'ELEMENTEN I - Room & Le Surréalisme au service de la Révolution' - Cindy Van Acker & Marcos Morau Dukowshka/CCN Ballet de Lorraine

'ELEMENTEN I - Room', is een opdrachtwerk van Petter Jacobsson op de klanken van het mythische stuk I am sitting in a room van componist Alvin Lucier.
Voor 'Le Surréalisme au service de la Révolution' liet Marcos Morau zich inspireren door de surrealistische kunstenaars, Luis Bunuel en diens voorliefde voor dromen, en de traditioneel Spaanse volkstrommel in het bijzonder.

Wanneer  Vr 15/03/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'RULE OF THREE' - Jan Martens/GRIP

RULE OF THREE is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. Jan Martens verweeft de vibe van een hardcore nachtclub met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek.

Wanneer   Di 26/03/2019 om 20 uur (lees meer)

 

'PAPIER (3+)' - Dadodans/Gaia Gonnelli

Drie dansers kruipen, dansen, sluipen en spelen in een landschap van papier. Op hun reis wappert het papier als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen, krimpt als ze erin knijpen. Maar als het papier verfommelt, ontstaan er ook nieuwe werelden!

Wanneer   Za 27/04/2019 om 15 uur (lees meer)

 

'Big bears cry too (6+)' - Miet Warlop/hetpaleis

Een grote beer, zwevende objecten, een razend spannende landing en kleurrijke explosies, Big bears cry too is een visuele voorstelling die de verbeeldingskracht sterk prikkelt. En dan hebben we het nog niet gehad over de soundscape waar jullie wel eens een rol zouden kunnen gaan spelen.

Wanneer   Za 27/04/2019 om 19 uur (lees meer)

 

'BEWOGEN' - Anabel Schellekens/inti

In deze één-op-één performance gaat het niet om het kijken naar dans, neen: je wordt bewogen. Door een danser die jou ‘danst’. Geleidelijk aan word je één met de bewegingen die ter plekke ontstaan, en ervaar je zelf de choreografie in je eigen lichaam.

Wanneer   Za 27/04/2019 om 14, 14.30, 15, 15.30, 16.30, 17, 17.30 & 18 uur (lees meer)

 

'Bored to death' - Judith Clijsters

Bored to death gaat over hoeveel we van onszelf vragen en hoe passief ons lichaam daarvan wordt. De radicale andere kant daarvan is de doorgedreven fitness- en healthcultuur. Wat ben je bereid te doen of te laten om je goed te voelen?

Wanneer   Za 27/04/2019 om 16.30 uur (lees meer)

 

'Dancing' - Koen De Preter

Dancing is een zoektocht naar vrijheid: dansvrijheid. Met het theater als een groot wit canvas waar alle vormen van beweging toegestaan zijn. Dancing is koppig, poëtisch, absurd, beklijvend en intens. Eclectisch zoals een maffe discotheek.

Wanneer   Za 27/04/2019 om 17.30 uur (lees meer)

 

'The sea within' - Lisbeth Gruwez/Voetvolk

The sea within is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, laat ze de dansers opgaan in een weids landschap.

Wanneer   Di 21/05/2019 om 20 uur (lees meer)

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×