Hoofdmenu

ccha (Hasselt)

Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
T. 011 22 99 31
info@ccha.be
www.ccha.be

Danspuntleden betalen, op vertoon van hun lidkaart, de abonnementsprijs. Voor -25-jarigen geldt voor de dansvoorstellingen ook een reductie van 50%, met een minimumprijs van 8 euro.

Het cultuurcentrum Hasselt is een actieve en gedifferentieerde ontmoetingsplek voor podiumkunsten, klassieke muziek en beeldende kunsten. Enerzijds biedt het cultuurcentrum breder toegankelijke voorstellingen aan zoals klassiek ballet, concerten, musicals en stand-up; anderzijds is het een plek voor hedendaagse kunstvormen waarbij het accent ligt op theater en literatuur, hedendaagse dans, klassieke muziek en jazz en wereldmuziek met daarbij ook een bijzondere aandacht voor de belevingswereld van kinderen en hun families.

Elk seizoen is telkens weer een aaneenrijging van hoogtepunten en boeiende confrontaties. Een projectmatige aanpak en een degelijke kunsteducatieve omkadering (inleidingen, cursussen, …) maken daarbij van elk bezoek een cultureel feest.

'School of moon/School van de maan' met shonen (Frankrijk) (8+)

In School van de maan bouwt het Franse gezelschap shonen, samen met een tiental kinderen en jonge balletdansers en -danseressen, een nieuwe samenleving op. Want zoals het nu gaat, dat is niet voor lang meer. Op een hel verlicht podium, als een plek buiten de tijd, nemen de kinderen het traag maar zeker over. In die nieuwe wereld gaan mens en robot samen op zoek naar elkaar. Als architecten van een nieuwe schoonheid.

Wanneer   Do 15/02/2018 om 16 uur (lees meer)

 

'Cold blood' met Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael & Collectif Kiss & Cry

Een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera's zweven en dansen mee, een stem vertelt. Je herkent muziek van o.a. Ravel, Schubert, David Bowie en Janis Joplin en de stem van acteur Valentijn Dhaenens.

Wanneer   Vr 23 & Za 24/02/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'TORDRE' met Rachid Ouramdane/CCN2 - Centre choréographique national de Grenoble

TORDRE toont hoe lijden kan worden omgezet in levenskracht en hoe iedereen de mogelijkheden heeft om zijn grenzen te verleggen. Sensueel, subtiel en hypnotiserend: TORDRE barst van de poëtische spanning, zo kwetsbaar en mooi.

Wanneer   Ma 5/03/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Binnenbeest' met De Dansers

In Binnenbeest zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om ernstig te blijven. Machinale patronen veranderen in dierlijke bewegingen, metronomen monden uit in vurige flamenco en de glazen vliegen je om de oren.

Wanneer   Za 10/03/2018 om 15 uur (lees meer)

 

'Invited' met Seppe Baeyens/Ultima Vez

In Invited formuleert Baeyens zo zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie bij een voorstelling kan schrijven. Met dans als gemeenschappelijke taal wil hij naar een alternatieve manier van samenleven zoeken en zo een gemeenschap stichten met cast en publiek.

Wanneer   Wo 14/03/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Give me a reason to live' met Claire Cunningham

Give me a reason to live is gebaseerd op de afbeeldingen van kreupele mensen in Bosch' apocalyptische schilderijen. Cunningham stelt ons huidige perspectief op het 'anders' en 'verschillend' zijn in vraag.

Wanneer   Di 20/03/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Sutra' met Sidi Larbi Cherkaoui, Antony Gormley, Szymon Brzóska & & monnikken van de Shaolintempel

In een decor van eenvoudige houten kisten (een ontwerp van Turner Prize winnaar Antony Gormley) dat steeds ‘verbouwd’ wordt - nu eens een muur, dan weer een brug of tempel - buitelen en springen de monniken met een ongekende precisie.
Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum wordt Sutra in 2018 hernomen met een tournee langs de grootste Europese theaters.

Wanneer   Di 17/04/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'REMBOBINE!' met Cie. Félicette Chazerand (3+)

Eerst is er nauwelijks iets. En toch. Kijk even goed; daar verschijnen allerlei objecten, vormen, tuigen. Kan je ermee spelen? Ermee dansen? Natuurlijk. zo wordt niets plots iets, meer, wordt niets een heuse speeltuin.
En dan wordt het nog plezanter! Want daar zijn er plots ook beelden. Zo wordt niets een speeltuin, of zelfs een speeltuin in een tekenfilm! En zo beweegt alles: de danseres, de objecten, de beelden. En, zeker weten, ook jullie, zelfs in die theaterstoel!

Wanneer   Za 28/04/2018 om 15 uur (lees meer)

 

'Nebula' met Rafael de Paula/Compagnie du Chaos

Nebula van het Franse hedendaagse circusgezelschap Compagnie du Chaos is als een zintuiglijke kamer, een brug tussen het circus en de audiovisuele beeldende kunst. Een intieme choreografie op de Chinese pole.
Een man en een vrouw. Hoog boven de grond. Hun lichamen verstrengelen zich, laten opnieuw los, maken bizarre vormen in de ruimte. Ze nestelen zich of ontvluchten elkaar. Hun onderlinge relatie wordt weerspiegeld in de ruimte.

Wanneer   Za 28/04/2018 om 20 uur (lees meer)

 

 

'MITTEN WIR IM LEBEN SIND - BACH 6 CELLOSUITEN' met Anne Teresa De Keersmaeker & Jean-Guihen Queyras/Rosas

Deze fascinerende symbiose van muziek en dans - die in première gaat op 26 augustus 2017 tijdens de Ruhrtriennale - onthult zowel het wezen van elke suite afzonderlijk als hun onderlinge wisselwerking in de totaliteit van de cyclus.

Wanneer   Wo 2/05/2018 om 20 uur (lees meer)

 

'Achterland' met Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Jonge meisjes verkleden zich in mantelpakken of mannenhemden, de jonge mannen doen gretig de dansende vrouwen na. En dit alles in het speels-virtuoze kader van Györgi Ligeti’s en Eugène Ysaÿes muziek. De violist en pianist op de scène interpreteren niet enkel de partituur, maar vervullen ook een actieve rol in het dansgebeuren - een benadering die De Keersmaeker nog in vele van haar latere voorstellingen zou herhalen.
Deze versie wordt gedanst door een jonge cast.

Wanneer   Di 8/05/2018 om 20 uur (lees meer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×