Hoofdmenu

Body-Mind Centering®

Body‐Mind Centering ® is een lichamelijke en experimentele methode om lichaam en geest te verenigen en in balans te brengen en werd ontwikkeld door Bonnie Bainbridge Cohen. Zij onderzocht anatomische, fysiologische en ontwikkelingsprocessen geïnspireerd door zowel oosterse als westerse kennis.
Het is een ontdekkingstocht doorheen alle lagen van het lichaam en een manier om onze lichaamsbeweging en de relatie tot de beweging van de geest te observeren. De methode gebruikt beweging, aanraking, stem en bewustzijn. Ze heeft een ongelimiteerd toepassingsgebied: niet alleen in beweging (dans, yoga, lichaamswerk, sport) maar ook in educatie, stem, muziek, meditatie.
De studie van de Body-Mind Centering ® is een ervaringsgericht creatief proces in het kader van zelfontdekking en openheid. Elke persoon is zowel de student als het voorwerp van onderzoek.

Draag comfortabele kledij. De voertaal is Engels.

Voor dansdocenten, gemotiveerde dansers en makers uit alle genres.

Louise Chardon (1973, Parijs) is danseres, choreografe en dansdocente. Louise studeerde dans aan het Conservatorium in Parijs. Daarna danste ze in het Nationale Ballet van Canada (Reid Anderson), het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (Robert Denvers) en de Batsheva Dance Company (Ohad Naharrin). Ze werkte samen met Paolo Rudelli, danste bij Charleroi-Danses (Frédéric Flamand), in producties van Felix Rückert en meer recent bij Ugo Dehaes in “Women”. Sinds 2008 bestudeert ze Body-Mind Centering ®. Daarnaast geeft ze dansles (hedendaagse en ballettechnieken), improvisatie en het principe van Sensitive en Intimate Theater. Samen met Luk Van den Dries richtte ze in Antwerpen het productiehuis AndWhatBeside(s)Death en het CarWash Theater op. Producties van haar hand zijn oa. Ay¨n – La Baignoire du diable, Sensorama, Quintet//Vortex, Fenestra Ovalis, en Vortex, le temps qui chavire et recouvre.
 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Datum:
zondag, 13 november, 2016
Wanneer:
Van 10.30 tot 16.30 uur
Locatie:
Concertgebouw Brugge
Straat:
’t Zand
Huisnummer:
34
Postcode:
8000
Gemeente:
Brugge
Land:
België
Prijs:
basis 40 euro / abonnee 35 euro / reductie (mits bewijs) 30 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 3 november 2016. Vermeld code V16/23.

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×