Hoofdmenu

Billijke Vergoeding

De billijke vergoeding is de vergoeding die moet betaald worden voor het publieke gebruik van het muziekrepertoire van de uitvoerende artiesten en muziekproducenten. Als gebruiker ben je verplicht om deze vergoeding te betalen.

Tarieven

De tarieven worden berekend op basis van een aantal parameters zoals aard van de ruimte (winkel, cultureel centrum,  …), aantal vierkante meter van de ruimte, de aard van de activiteit (met of zonder drankaanbod, met of zonder dansgelegenheid, …).

Er zijn twee mogelijkheden om als organisator de vergoeding te betalen: ofwel per afzonderlijke activiteit (tijdelijke activiteit), ofwel via een jaartarief voor een specifieke ruimte of permanente uitbating. Wanneer voor de ruimte waarin de activiteit gehouden wordt een jaarovereenkomst werd afgesloten, hoeven de gebruikers van die ruimte geen afzonderlijke vergoeding te betalen en geen afzonderlijke aangifte te doen voor hun activiteit. De gemeenten en andere eigenaars sluiten immers vaak jaarovereenkomsten af voor infrastructuur die specifiek gebouwd is voor activiteiten waarbij mechanische muziek wordt gebruikt (gemeentelijke culturele infrastructuur, parochiezalen, ...).

Online aangifte

Je kan de aangifte van de billijke vergoeding via het internet afhandelen. Je kan er ook berekenen hoeveel billijke vergoeding je moet betalen.

 

Meer info: www.bvergoed.be

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×