Hoofdmenu

Zomeracademie

Zin om zeven dagen lang te creëren in een zomerse atmosfeer?
Dan is De Zomeracademie, de jaarlijkse atelierweek georganiseerd door Destelheide en De Veerman, iets voor jou!

Het concept blijft ongewijzigd: je kiest uit één van de elf disciplines en werkt een week lang aan je eigen artistieke zoektocht, terwijl je gecoacht wordt door een professionele kunstenaar. Verwacht dus geen workshopweek, maar wel een artistieke oase waarin er tijd en ruimte is om eigen werk te creeren. De inspirerende omgeving en de zonnige dagen doen de rest! Omdat er meerdere ateliers tegelijk plaatsvinden, ontstaat er een spontane uitwisseling tussen de verschillende disciplines. Bovendien zorgt de diversiteit aan deelnemers (amateurkunstenaars, jeugd- of kunsteducatieve werkers, docenten, ...) voor een grote verscheidenheid aan artistieke meningen en stijlen.

In het nieuwe atelier Bewegingscompositie staat de volgende vraag centraal: hoe kan je met dans en beweging interessante beelden maken in de ruimte? Via improvisaties, oefeningen in real time composition en allerlei strategieen voor bewegingscompositie verken je samen met de andere deelnemers je eigen lichaam en dat van de anderen, de omgeving en de context waarin jullie je begeven en ‘het moment’ dat jullie samen delen. Er wordt gefocust op bewustzijn, zintuiglijkheid en perceptie.
Je voert je eigen artistieke onderzoek waarbij het proces belang- rijker is dan het product en waarbij je zowel aan een performance, choreografie, dansfilm, ruimtelijke installatie, ... kan werken.

Dit atelier wordt in het Engels gegeven. Danservaring is geen vereiste, maar een open houding en nieuwsgierigheid zijn meer dan welkom. Breng comfortabele kledij, eigen opnamemateriaal (audio, video, foto) en inspirerend materiaal mee: boeken, artikels, objecten/materialen en ideeen waar je graag mee wil experimenteren.

De docenten van dit atelier zijn Paulo Guerreiro en Pipo Tafel. Beiden zijn gepassioneerde dansers, choreografen en allround kunstenaars die al verschillende gezamenlijke projecten gerealiseerd hebben en nu voor het eerst samen dit atelier op De Zomeracademie begeleiden.

Naast Bewegingscompositie kan je ook uit volgende ateliers kiezen op De Zomeracademie: Zang en muziektheater, Happening sound, Fotografie, Schrijven om te vertellen, Kostuumontwerp, Beeld en beeldtaal, Re-design, Verhalen schrijven, Visual Music, en Songwriting.
Kortom: De Zomeracademie is een niet te missen afspraak voor wie zelf actief en artistiek wil bijtanken of educatieve inspiratie wil opdoen!

Datum:
maandag, 18 juli, 2016 tot zondag, 24 juli, 2016
Locatie:
Destelheide
Straat:
Destelheidestraat
Huisnummer:
66
Postcode:
1653
Gemeente:
Dworp
Land:
België
Prijs:
450 euro (+ 36j.) / 430 euro (abonnees AK) / 400 euro (-35j.) / 350 euro (attest jeugdwerk), vol pension, maaltij- den en overnachtingen inbegrepen
Contactgegevens:

Info en inschrijven: www.zomeracademie.be

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×