Hoofdmenu

!volzet! DOCENTENDAG KLASSIEK

Cursusdag Klassiek met Bart De Block

Stabiliteit is een kernbegrip in klassiek ballet volgens de Vaganova-methode. Maar hoe kom je tot deze stabiliteit? Wanneer leer je welk soort oefeningen aan bij je leerlingen? Hoe maak je linken met oefeningen aan de barre en sprongen later in de les? Hoe bouw je een les op? Hoe maak je een stappenplan? ... Dit en nog heel wat meer aspecten m.b.t. lesgeven in klassiek ballet komen aan bod tijdens het eerste deel van deze cursusdag.
Nadien neemt Bart je mee in de wereld van pas de deux. Hoe begin je daaraan? Wat is hierbij belangrijk? Hoe kan je pas de deux toepassen in een groep met voornamelijk (uitsluitend) meisjes? Hoe werk je rond vertrouwen? Goed om weten: heel wat oefeningen van de pas de deux worden normaal gezien op pointes gedanst, het gebruik van pointes in de les is echter niet noodzakelijk. Je kan elke oefening ook op demi-pointe laten uitvoeren. Doorheen de cursusdag is er ruimte voor vragen.

Bart De Block was vroeger principal danser van Deutsche Oper Berlin en Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Nu nog put hij uit zijn rijke ervaring als professioneel danser in zijn doceren. Hij is docent klassiek aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en gastdocent voor workshops, dansstages, ...

Deze cursusdag is gericht naar docenten Klassiek Ballet.

Datum:
zondag, 26 januari, 2014
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Stichting Klassieke Dans
Straat:
Wegvoeringsstraat
Huisnummer:
111
Postcode:
9100
Gemeente:
Sint-Niklaas
Land:
België
Prijs:
50
Prijs leden:
40
Contactgegevens:

Inschrijven via 09 269 45 36 of inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 12 januari 2014. Code: V14/08.
 

Discipline:
Genre:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×