Hoofdmenu

Streetdance Lesgeversopleiding

Danspunt slaat de handen in elkaar met Steeve Austin voor een interactieve 7-daagse opleiding waarin de didactiek van het lesgeven binnen streetdance centraal staat (dus geen dansopleiding).

 

Hij focust zich op volgende pijlers:

  • Structuur van een les: Welke onderdelen vind je terug in een les? Wat is het doel van elk onderdeel? Hoe bereik je resultaat?
  • Uitleggen van beweging: Hoe leer je choreografieën aan? Welke opties heb je om beweging uit te leggen? Hoe hou je de aandacht en motivatie van je leerlingen hoog?
  • Evaluatie: Hoe evalueer je leerlingen? Wat zijn de verschillende begeleidingsfasen in een dansles?
  • Structuur van de muziek: Hoe tel je op muziek? Hoe is hiphopmuziek opgebouwd? Hoe vind je onbeperkte inspiratie in de muziek?
  • Lichaamshouding? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik je je lichaam als communicatiemiddel? Hoe verbeter je de lichaamshouding van je leerlingen?
  • Lesvoorbereiding: Hoe plan je effectief een les? Wat als je planning niet werkt? Hoe schat je leerlingen beter in?

Steeve Austin heeft al bijna 20 jaar ervaring als professioneel danser en lesgever. Hij reist de wereld rond en leeft van en voor zijn passie. Hij won al tientallen titels in grote competities als danser, maar vooral als coach. Hij is bovendien choreograaf voor het televisieprogramma So You Think You Can Dance in België en Nederland. Daarnaast leidt hij meerdere projecten, geeft hij nog steeds les en organiseert hij evenementen. Voor deze opleiding combineert Steeve wat hij heeft geleerd uit opleidingen met zijn jarenlange ervaring als lesgever.

Data: 7 zondagen, 7, 14 en 28 sept, 5 en 19 oktober, 9 en 16 november 2014

Datum:
zondag, 7 september, 2014 tot zondag, 16 november, 2014
Wanneer:
Van 10 tot 17 uur
Locatie:
Zinnema
Straat:
Veeweidestraat
Huisnummer:
24 – 26
Postcode:
1070
Gemeente:
Anderlecht
Land:
België
Prijs:
365 euro
Prijs leden:
315 euro
Contactgegevens:
Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 2 september 2014. Code: V14/23.

 

Discipline:
Genre:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×