Hoofdmenu

On The Roof Dansfestival

Voor de tweede keer slaan Danspunt, Zinnema, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en ON THE ROOF vzw de handen in elkaar om open talentenhuis Zinnema tot een danswalhalla om te toveren waar ontmoeting centraal staat. Het ON THE ROOF Dansfestival is dé plek om met je ogen en de rest van je lichaam te smullen van dans. Voor ieder wat wils: Voor de leek en de pro, voor kinderen en ouder dansgeweld, voor danser en dansbewonderaar.


Optredens
De prachtige schouwburg van Zinnema wordt het decor van maar liefst vijf spetterende toonmomenten waar opkomend talent en professionele dansgroepen elkaar afwisselen. Wees alvast voorbereid op een mix van stijlen en emoties: Radikal, Aike Raes, Impulsion Dance, Urban Dance Floor, Giants en tal van andere solo-artiesten en enthousiaste dansverenigingen zullen de toeschouwers warm maken om zelf de spieren los te gooien tijdens de workshops. Aan kruisbestuiving geen gebrek: Tijdens het Dansfestival zal er ook de klok rond live gewerkt worden aan een voorstelling met dansers met verschillende achtergronden die elkaar van tevoren niet kennen.

Workshops
In het brede gamma aan workshops kan je proeven van iets nieuws maar kan je je als doorwinterde danser ook verdiepen in allerlei stijlen. De voormiddag is vooral gericht op kinderen: van bewegingsexpressie voor kleuters tot hiphop en folkdans met livemuziek voor kinderen van de lagere school. Voor jongeren en volwassenen staat het aanbod aan stijlen op barsten: Popping, Jazz, Freestyle, Latin Cabaret, Modern, Dancehall, Old School Hiphop, Hedendaags, ... er komt geen einde aan. Dit alles onder begeleiding van slechts enkele prikkelende namen: Cindy Claes, Obelixx, Roger Makadi, de diverse choreografen van Off The Wall, Katia Tya, Audrey Pascal, ... We werken zonder inschrijvingen, de deuren staan voor iedereen open.

Breakdance battles
Doorheen de hele dag doen de ledematen van de breakdancers de gekste dingen tijdens de heuse breakdance battles. Kinderen en jongeren strijden elk om de prijzenpot van het OTRDF tot ze erbij neervallen. DJ Hippo draait de opzwepende plaatjes en b-boys Kimbo, Rookie Roc en Filco geven hun ogen vakkundig de kost tot ze de hand van de winnaar in de lucht steken.

Alles in een dansjasje
Terwijl je van battle naar optreden naar workshop swingt, kan je ook genieten van fotografie en film geïnspireerd door dans. Jonge en oude kinderen kunnen zich uitleven in allerlei dansante randanimatie op onze gezellige binnenkoer terwijl de ouders zich tegoed doen aan de overheerlijke kost van foodtruck
Pepe Was Hier.

Volg alles op Facebook via www.facebook.com/ontheroofvzw

Organisatie On The Roof vzw i.s.m. Danspunt

Datum:
zaterdag, 24 oktober, 2015
Wanneer:
vanaf 10 uur
Locatie:
Open talentenhuis Zinnema
Straat:
Veeweidestraat
Huisnummer:
24-26
Postcode:
1070
Gemeente:
Anderlecht
Land:
België
Prijs:
8 euro / 5 euro
Contactgegevens:

Informatie en tickets via 02 555 06 00

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×