Hoofdmenu

Onmogelijke muziek met mogelijke passen

Onregelmatige maatsoorten in dans en muziek

met Paul Mulders

Raak op een speelse manier vertrouwd met de complexiteit van onregelmatige maatsoorten. Met een praktische aanpak train en oefen je jouw luistervaardigheden. Door het luisteren naar instrumentale muziek en authentieke maatsoorten, door het aanleren van eenvoudige dansen ter illustratie, door gebruik te maken van visuele voorstellingen, door het samen analyseren van muziekjes, ....
Landen en regio’s kenmerken zich door hun muzikale verscheidenheid en bijgevolg besteden we daar ook aandacht aan. De focus ligt op het Macedonische hart van de Balkan, maar we kijken ook naar de omringende landen en zelfs naar de Perzisch/Turkse en Arabische muziekcultuur, die immers aan de grondslag ligt van de moderne Roma-cultuur.
De Macedonische muziek en dansen lenen zich uitstekend voor het leren van onregelmatige maatsoorten omdat 7/8 in ruim de helft van alle dansen en liederen voorkomt. Naast de gewonere tweedelige maatsoort, komen 5/4, 9/8, 11/16 ook vaak voor.

Voor lesgevers internationale folklore en andere dansgenres die hun muzikale vaardigheden willen bijscholen. Danservaring is een surplus en weet dat de insteek van benadering ‘folklore’ is.
 

Paul Mulders begon in 1970 met dansen, eerst internationaal en later –door contact met Pece Atanasovski uit Skopje– meer en meer Macedonische dansen. In 1975 volgde hij de Kaderopleiding in Nederland en specialiseerde zich daarna verder in Macedonische dans door vele bezoeken aan de Balkan. Vanaf 1987 geeft Paul zijn eerste workshops in het buitenland (vooral Duitsland) en in diverse Europese landen. In zijn workshops brengt Paul graag zijn liefde over voor de mooie melodieën die Macedonië te bieden heeft. Hij besteedt ook graag aandacht aan de muziek en de dansen van de grote Roma-minderheid.

 

 

Wegbeschrijving ccBe: www.ccberchem.be/bereikbaarheid

Datum:
zaterdag, 4 oktober, 2014
Wanneer:
van 10 tot 16 uur
Locatie:
ccBerchem
Straat:
Driekoningenstraat
Huisnummer:
126
Postcode:
2600
Gemeente:
Berchem
Land:
België
Prijs:
35 euro
Prijs leden:
25 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 22 september 2014. Code: V14/20.

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×