Hoofdmenu

Nieuw Nederlands

!deze cursus is volzet, maar schrijf je zeker in op de wachtlijst!

met Bert van der Meer
i.s.m. Dansgroep Zonne

Bert van der Meer biedt een selectie dansen aan uit het ‘nieuwe Nederlandse’ dansprogramma uit de jaren 70, 80, 90. Dansen o.a. uit het repertoire van Elsche Korf en Cees Tempel.
We spreken van ‘nieuw Nederlands’ omdat het niet het ‘traditionele’ dansmateriaal bevat dat sinds 1900 steeds meer is gedanst en vastgelegd. Tijdens de revival van de volksdans in de jaren 70 en 80 en later zijn er in Nederland nieuwe dansen gemaakt op basis van traditioneel dans- of muziekmateriaal en/of historische gegevens. Daarnaast zijn er in die jaren ook dansen gemaakt op soms populaire muziek en niet altijd op basis van traditioneel dans- of muziekmateriaal of historisch onderzoek. Dat gebeurde omdat er een leuke samenwerking ontstond tussen dansdocent en muzikanten of jongerengroepen, of gewoon omdat het leuk was om te dansen. En deze dansen worden nog in verschillende volksdansgroepen actief gedanst. Ook nu wordt er nog nieuw materiaal ontwikkeld met heel diverse achtergronden. Dit heeft met het ‘traditionele’ dansmateriaal allemaal bijgedragen aan een rijke verzameling van Nederlandse volksdansen.

 

Het programma bevat een mix van makkelijke en moeilijkere dansen.
Een ideale bijscholingsdag voor lesgevers internationale en Vlaamse folklore die hun repertoire met dit specifiek programma willen uitbreiden.

Bert van der Meer volksdanst sinds eind jaren 70 in verschillende dans- en podiumgroepen. Sinds begin jaren 80 geeft hij les aan volksdansgroepen en seniorengroepen. Hij volgde de kaderopleiding Volksdans bij Bianca de Jong en de MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) Volksdansopleiding bij Elsche Korf. Hij gaf internationale volksdansles bij groepen op verschillende niveaus en op verschillende plaatsen in Nederland, alsook dans- cursussen tijdens folkcamps, dansdagen Nederlands nationaal en internationaal. Hij is vaste lesgever bij volksdansgroep Pajdusko in Dokkum (Friesland).

 

Organisatie: Danspunt i.s.m. Dansgroep Zonne (www.zonne.be)

 

 

 

 

Wegbeschrijving De Warande: www.warande.be/pagina/bereikbaarheid-parkeren

Foto: Bert tijdens Doe Dans 2013 ©Wijnand Karel

 

Datum:
zaterdag, 6 december, 2014
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Cultuurcentrum De Warande
Straat:
Warandestraat
Huisnummer:
42
Postcode:
2300
Gemeente:
Turnhout
Land:
België
Prijs:
23 euro
Prijs leden:
20 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 24 november 2014. Code: V14/21.

Discipline:
Genre:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×