Hoofdmenu

Infosessie: Hoe vrijwilligers blijvend motiveren?

GEANNULEERD

 

For love or money
met Jemima Bidee


Organisaties rekenen bijna allemaal op vrijwilligers. Zij vormen dikwijls een onmisbare schakel in de dagelijkse werking. Waarom engageren mensen zich tot vrijwilligerswerk en dragen ze op die manier bij tot een organisatie waar ze vaak geen financiële belangen bij hebben? Is dit een kwestie van altruïsme, of halen ze er ook een persoonlijk voordeel uit?

In deze workshop gaat we dieper in op de Zelfdeterminatietheorie, een breed verspreide theorie over de motivatie van mensen. We zullen het hebben over de basisbehoeften van vrijwilligers die vervuld dienen te worden om hen gemotiveerd te houden tijdens hun activiteiten. We trappen geen open deur in als we vertellen dat altruïsme niet de enige motivatie is voor vrijwilligers. Jemima Bidee kijkt er, net als wij, naar uit om haar inzichten en tips en tricks over dit onderwerp met jou te delen.

Jemima Bidee behaalde in 2009 haar masterdiploma in Psychologische Wetenschappen, optie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sedert augustus dat jaar werkt ze als onderzoeksassistent en doctoraatsstudent in de Psychologische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze onlangs haar doctoraat behaalde met haar onderzoek naar de motivatie van vrijwilligers: ‘For Love or money? Need satisfaction as a road to qualitative volunteer motivation’.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
donderdag, 3 december, 2015
Wanneer:
van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie:
Huis van de Sport
Straat:
Boomgaardstraat
Huisnummer:
22
Postcode:
2600
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
10 euro / 5 euro / 3 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 23 november 2015. Code: V15/20

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×