Hoofdmenu

HomeMade2

Danspunt en Dansgroep De Kadullen brengen HomeMade2 in primeur naar België.

Met enthousiasme is het eerste HomeMade-programma in 2013 ontvangen en een vervolg kan dan ook niet uitblijven!
Maurits, Tineke en Bianca hebben zich wederom door muziek laten inspireren. Op basis van hun uitgebreide ervaring in uiteenlopende dansstijlen zijn zij er andermaal in geslaagd een interessant en gevarieerd programma te creëren.
De dansen zijn een mix van diverse stijlen en moeilijkheidsgraad.
Het programma is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden en heeft vooral veel materiaal voor lesgevers internationale folklore.

Maurits van Geel is sinds 1975 als dansdocent en choreograaf internationale volksdans actief. Hij was gastdocent aan de Dansacademie in Rotterdam en consulent dans in Amsterdam. Van 1989 tot januari 2011 werkte hij als artistiek directeur van het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Een belangrijk deel van zijn werk bestond uit dansonderzoek, waardoor hij de dansen uit de Kaukasus leerde kennen.
Tineke van Geel is sinds 1975 actief als docent en choreograaf. Haar specialisatie is Armeense dansen. Zij volgde lessen aan de Choreografenschool en aan het Pedagogisch Instituut in Yerevan en trainde met diverse amateurgroepen. Daarnaast deed ze uitgebreid veldonderzoek. Ze heeft in 14 Europese landen les gegeven en was als gastdocent actief in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Taiwan, Singapore, Hong Kong en Japan.
Tineke staat bekend als een uitstekende pedagoog, temperament- vol en vrolijk en tegelijkertijd voelt men haar diepe verbondenheid met het Armeense volk en cultuur in de achtergrondinformatie die zij aanbiedt in haar lessen.
Bianca de Jong geeft reeds les sedert 1977 en behaalde in ’81 haar NEVO certificaat voor volksdansleider. Ze studeerde orthope- dagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Bianca specialiseer- de zich in Bulgaarse dans maar geeft ook internationale dans zowel in Nederland als in het buitenland. Ze is hoofddocente geweest in de kaderopleiding van het LCA, ontwikkelde zelf een 1-jarige opleiding voor dansleiders in Zwitserland en verzorgde een reeks weekends methodiek/didactiek in Italië. Bianca is één van de docenten in de Opleiding Dansdocent van Danspunt.

Didactisch materiaal ter plaatse te koop bij de docenten zelf.

Organisatie: Danspunt i.s.m. Dansgroep De Kadullen (www.kadullen.be)

Wegbeschrijving Zaal Berghine

 

Nieuw prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zondag, 8 maart, 2015
Wanneer:
van 10.30 tot 17 uur
Locatie:
Berghine
Straat:
Dendermondsesteenweg
Huisnummer:
439
Postcode:
9070
Gemeente:
Destelbergen
Land:
België
Prijs:
30 euro / 20 euro / 15 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 24 februari 2015. Code: V15/02

Discipline:
Genre:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×