Hoofdmenu

Hedendaagse dans voor 50+

GLOED workshop 2015-2016 met Philine Janssens

Dansen is een ontspannen manier van bewegen, goed voor lichaam en geest. De neveneffecten zijn niet min: je behoudt kracht en coördinatie, je houdt je spieren wakker en je botstructuur sterk.
We gaan aan de slag met verschillende invalshoeken van de hedendaagse dans. Op meeslepende muziek dansen we met het hele lichaam. We laten ons inspireren door thema’s, muziek en choreografie. Je ervaart bewegingsvrijheid in lichaam en geest. Elke sessie begint met relaxatie, heeft een korte pauze en eindigt met stretch. We nemen de tijd voor een goede opwarming en werken vanuit ieders mogelijkheden en tempo. Ook een gezellige babbel, samenzijn en plezier maken is belangrijk.

Je hebt geen danservaring nodig. Je danst blootsvoets of met sokken en je draagt best losse, comfortabele kledij. Neem een flesje water mee.

Philine Janssens studeerde aan het Conservatorium van Saint-Germain-en-Laye richting hedendaagse dans en klassiek ballet, de Rosella Hightower Academie in Cannes, het Koninklijk Conservatorium, afdeling ‘Dans’ in Antwerpen HID en behaalde een master in ‘Choreografie’ en in ‘Dance for the Screen’ in Londen. Voor, tijdens en na haar studies was ze danssoliste bij de English National Opera. Zij danste in Covent Garden en werkte mee aan hedendaagse dans(theater)-producties, luchtspektakels en improvisatie-evenementen met choreografen zoals onder meer Fin Walker, Jonathan Lunn, Douglas Thorpe, Stijn Celis, Yasmeen Godder en Didi Veldman. Recent werkte ze als choreografe voor het project 8plusgoals in het Museum voor Schone Kunsten Brussel.

Het project ‘Gloed’ is een samenwerking tussen Cultuurcentrum De Grote Post, Vormingplus Oostende-Westhoek en Danspunt. Vanuit de vaststelling dat er weinig tot geen aanbod is voor 50+ amateurdansers binnen hedendaagse dans, ontstonden verschillende luiken: workshops, podiumvoorstelling, studiedag, ....

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Datum:
donderdag, 15 oktober, 2015 tot donderdag, 19 mei, 2016
Wanneer:
7 donderdagen, 15 oktober, 19 november, 17 december 2015, 18 februari, 17 maart, 21 april en 19 mei 2016, telkens van 10.30 tot 12 uur
Locatie:
Cultuurcentrum De Grote Post
Straat:
Hendrik Serruyslaan
Huisnummer:
18 A
Postcode:
8400
Gemeente:
Oostende
Land:
België
Prijs:
Bijdrage hele reeks: 50 euro / 40 euro voor Danspuntabonnees of mensen met een UiTpas. Bijdrage per dag: 8 euro / 6 euro voor Danspuntabonnees of mensen met een UiTpas
Contactgegevens:

Inschrijven en betalen tot 10 dagen voor aanvang via UiTloket Oostende (059 33 90 00 of uit@oostende.be).

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×