Hoofdmenu

Gloed

GLOED viert het leven en protesteert tegen het idee dat iemands marktwaarde afneemt met de jaren. Wie denkt dat 50-plussers een passieve massa grijze muizen zijn wordt tijdens deze heden- daagse dansvoorstelling met de neus op de feiten gedrukt. Uitgerust met levenservaring, moed en energie weigeren deze ouderen te aanvaarden dat engagement en verzet exclusief voorbehouden moeten zijn voor de jongere generatie. Met hun lichaam als stem nemen ze hun rol als commentatoren van de samenleving op.

Choreograaf Serge Aimé Coulibaly ontwikkelt samen met een groep oudere dansers een danstaal voor het minder jonge lichaam. Tijdens een aantal goed onthaalde audities en work- shops in het voorjaar verenigden het cultuurcentrum en Danspunt het professionele dansveld met een aantal energieke amateurdansers. Het resultaat is een voorstelling met een knip- oog naar de Oostendse context.

Concept/choreografie: Serge Aimé Coulibaly.
Dans: Darryl E. Woods, Griet Spanhove, Magda Ral, Marie De Corte, Peter Rouffaer, Sarana Schmidt & vele anderen.
Dramaturgie: Sara Vanderieck.
Scenografie: Peter De Blieck & PL\NK.
Muziek/geluidsontwerp: Sam Serruys.
Lichtontwerp: Jelle Van Meerberghen.
Video: Lisa Tahon.

Met de steun van: Provincie West-Vlaanderen & Danspunt vzw

 

 

Datum:
vrijdag, 20 november, 2015 tot zondag, 22 november, 2015
Wanneer:
om 20 uur (zondag om 15 uur)
Locatie:
Cultuurcentrum De Grote Post
Straat:
Hendrik Serruyslaan
Huisnummer:
18A
Postcode:
8400
Gemeente:
Oostende
Land:
België
Prijs:
16 euro
Contactgegevens:

Reserveren via www.degrotepost.be

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×