Hoofdmenu

Gloed-project

 

GLOED viert het leven en protesteert tegen het idee dat iemands marktwaarde afneemt met de jaren.
Wie dacht dat 50-plussers een passieve massa grijze muizen zijn werd tijdens deze hedendaagse dansvoorstelling met de neus op de feiten gedrukt.
Uitgerust met levenservaring, moed en energie weigeren deze ouderen te aanvaarden dat engagement en verzet exclusief voorbehouden moeten zijn voor de jongere generatie. Met hun lichaam als stem nemen ze hun rol als commentatoren van de samenleving op.

Choreograaf Serge Aimé Coulibaly ontwikkelde samen met een groep oudere dansers een danstaal voor het minder jonge lichaam. Tijdens een aantal goed onthaalde audities en workshops verenigden het Cultuurcentrum De Grote Post en Danspunt het professionele dansveld met een aantal energieke amateurdansers. Het resultaat is een voorstelling met een knipoog naar de Oostendse context.

Concept/choreografie: Serge Aimé Coulibaly.
Dans: Darryl E. Woods, Griet Spanhove, Magda Ral, Marie De Corte, Peter Rouffaer, Sarana Schmidt & vele anderen.
Dramaturgie: Sara Vanderieck.
Scenografie: Peter De Blieck & PL\NK.
Muziek/geluidsontwerp: Sam Serruys.
Lichtontwerp: Jelle Van Meerberghen.
Video: Lisa Tahon.

Omdat GLOED een voorbeeld kan zijn voor andere initiatieven in die aard geven we aan de hand van onderstaande brochure een blik achter de schermen over het ontstaan en reilen & zeilen binnen het creatieproject.

Met de steun van Provincie West-Vlaanderen en het Bijzonder Fonds Amateurkunsten

 

Datum:
vrijdag, 20 november, 2015 tot zondag, 22 november, 2015
Locatie:
Cultuurcentrum De Grote Post
Straat:
Hendrik Serruyslaan
Huisnummer:
18A
Postcode:
8400
Gemeente:
Oostende
Land:
België
Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×