Hoofdmenu

Gent Bougement - Workshop Benjamin Vandewalle

Inschrijven

Workshop impro / movement research met Benjamin Vandewalle

Choreograaf en ervaren lesgever Benjamin Vandewalle laat je kennismaken met enkele improvisatie- en onderzoeksmethodes die hij ook zelf gebruikt om tot een choreografie te komen. Ontdek hoe Benjamin aan het werk gaat voor de improvisatie in de First Date in de avondvoorstelling van Gent Bougement.
Wat zijn de mechanismen die ons tegenhouden om voorbij de patronen te gaan waar we in vast zitten? Onder het motto "Letting the body swing" zoeken we manieren om het lichaam “te laten gaan”, en om zijn eigen gewicht, inertia en kinetische energie te volgen.
We gebruiken rekwisieten  en andere lichamen, en activeren het potentieel  van bepaalde bewegingsmechanismen die al in ons lichaam aanwezig zijn. Zo komen we efficiënt tot nieuwe, grotere bewegingen.
Een workshop waarin we ons laten gaan en leren luisteren naar hoe het lichaam zich wil voortbewegen in de ruimte.

Doelgroep: voor amateurdansers (met danservaring) vanaf 16 jaar

 

Deze workshop wordt georganiseerd in kader van Gent Bougement, een platform voor hedendaagse dans van Gentse bodem, georganiseerd door TALK en Oiterpe. De improvisatie First Date van Benjamin Vandewalle en Fulco Ottervanger is te zien tijdens het avondprogramma van Gent Bougement. Via deze workshop krijg je een inkijk in het werkproces van de choreograaf!

Benjamin Vandewalle studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S, de dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker in Brussel en is sindsdien actief als professioneel choreograaf met creaties zoals One / Zero (2011), Birdwatching 4×4 (2012) en Point of View (2013). Zijn voorstellingen worden gesteund door onder meer CAMPO en Kaaitheater en toeren in heel Europa. Benjamin Vandewalle zet zijn schouders ook onder sociaal-artistieke en artistiek-educatieve projecten rond beweging in binnen- en buitenland, en gaf les in het KASK in Gent en MUDA in Evergem. Improvisatie neemt in Vandewalles danspraktijk en creatie een belangrijke plaats in. Op dit moment zet hij via een improvisatie-onderzoek de eerste stappen naar een nieuwe creatie voor 2015.

Klik hier voor meer informatie over de workshop(s)

 

 

Organisatie vzw Oiterpe en TALK vzw met de enthousiaste steun van Stad Gent, Danspunt en les ballets C de la B

Meer info: www.oiterpe.be/gent-bougement en Facebook!

 

 

Datum:
zaterdag, 18 oktober, 2014
Wanneer:
Van 13 tot 16 uur
Locatie:
Studio 18 les ballets C de la B
Straat:
Nieuwevaart
Huisnummer:
118
Postcode:
9000
Gemeente:
Gent
Land:
België
Prijs:
15 euro (Deelnemers aan de workshop krijgen 5 euro korting op de avondvoorstelling van Gent Bougement)
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be of 09 269 45 36. Inschrijven en betalen voor 15 oktober 2014. Code P14/17 met vermelding +16

 

 

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×