Hoofdmenu

Gent Bougement

Gent Bougement is een platform voor hedendaagse dans van Gentse bodem, georganiseerd door TALK en Oiterpe. Het biedt een staalkaart van eigenzinnige en interessante hedendaagse dans, en wil een voorbeeld zijn voor een wisselwerking tussen amateurdansers en professionelen.

 

Tijdens deze tweede editie van Gent Bougement staan er weer heel wat workshops en dansvoorstellingen gepland:

 

Workshops

 

Soirée Bougement (Voorstellingen)

Tijdens Soirée Bougement presenteert Gent Bougement korte creaties van jonge Gentse makers:

  • Charlotte Vanden Eynde (CAMPO) maakte op vraag van Gent Bougement een creatie voor een groep amateurdansers. Het resultaat is in première te zien op Soirée Bougement!
  • Arend Pinoy (Het KIP, Kopergietery) toont met 'ibrahim' zijn veelzijdigheid als danser en acteur in een fragiel stukje danstheater.
  • De jonge choreografe Laura Neyskens (Sidi Larbi Cherkaoui, les ballets C de la B) presenteert in première 'Meer-Min', een duet met Daisy Ransom Phillips over de in schoonheid gehulde stereotype vrouw
  • Vania D'Angelo en Fanny Vandesande van TALK trakteren u tot slot op 'Ant and...', een spel met lijven, beelden en vormen.

 

Studio Bougement

Jonge choreografen Sarah Bostoen (Cie Monica) en Laura Neyskens & Pawel Dudus gooien de deuren van hun repetitiestudio open voor gratis toonmomenten op donderdag 5 november om 16u & 19u in Studio 18 van les ballets C de la B!

 

Gent Bougement wordt dansend afgesloten met een impro-jam onder begeleiding van Serena Wuytack (Wisper) en jazz-drummer Giovanni Barcella. Iedereen is op zondag 8 november om 17h welkom in de Vooruit om mee te doen of te kijken!
 

 

Meer info  over inhoud, doelgroep, (combi)tickets, ....: www.gentbougement.be

 

Organisatie TALK vzw en vzw Oiterpe ism Vooruit, les ballets C de la B, Wisper, CAMPO en met de steun van Danspunt, Stad Gent en Bijzonder Fonds voor amateurkunsten.

 

 

Datum:
zaterdag, 7 november, 2015 tot zondag, 8 november, 2015
Locatie:
Gent
Land:
België
Contactgegevens:
Discipline:
Doelgroep:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×