Hoofdmenu

Docentendag Klassiek: Lenigheid en Placement

Schaaf je lesgeven bij op deze intensieve docentendag Klassiek.

In de voormiddag staat lenigheid centraal.
Hoe werk je met je leerlingen op een gezonde manier aan lenigheid? Hoe integreer je lenigheid als een basisonderdeel van elke les? Welke aanpak is specifiek voor kinderen en welke voor volwassenen?
Tina Van Roy zorgt voor een ervaringsgerichte voormiddag: we gaan vooral zelf aan de slag en leggen daarbij de link naar theoretische en anatomische inzichten.

In de namiddag focust Karlien Lox op het aanleren en letselvrij trainen van een placement.
Moet placement aan de barre geleerd worden? Wat leer je eerst aan? Wat zijn tips en tricks om de klassieke ballettechniek letselvrij aan te leren? Moeten we kinderen “stilzetten” om te leren dansen of kan placement hand in hand gaan met dansplezier?
Je start vanuit de praktijk: eerst is er een voorbeeldles met kinderen uit het Lager Onderwijs, daarna volgt een voorbeeldles voor volwassenen.
Na elke les verbinden we de praktijk aan de theorie: je krijgt inzichten in lesopbouw en methodiek, met oog voor varianten en aansluitende lesopbouw.

Deze docentendag is bedoeld voor dansers met leergierigheid naar klassiek ballet en dansdocenten klassiek ballet en pre-ballet.

Tina Van Roy studeerde in 1991 af als danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans te Antwerpen (nu AP Hogeschool). Momenteel is ze docente klassieke dans en coördinator dans aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. Sinds 2001 geeft ze ook les aan de Kunsthumaniora, afdeling Hedendaagse dans, in Antwerpen. Zij is in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de vorming van docenten Dans in het DKO en zetelt tevens in het Dagelijks Bestuur van Danspunt.
Karlien Lox is dansdocente met een stevige basis in hedendaags klassiek ballet. Ze studeerde aan het SIB (Stedelijk Instituut voor Ballet) te Antwerpen en nadien in de Rijksleergangen voor Danspedagogie. Een gedreven honger naar expressie, bewegingskunst en observeren kreeg ook een uitweg in een universitaire studie als licentiate in de Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde. In 1994 richtte ze Danswijzer op, een vereniging waar dansopleiding centraal staat. Door het volgen van binnen- landse en buitenlandse dansstages verrijkt ze tot op heden haar kennis op het vlak van beweging, motoriek, pedagogie en methodiek. Sedert 2009 geeft ze haar kennis door als gastdocent ‘methodiek’ en ‘didactiek’ in de Opleiding Dansdocent van Danspunt en neemt ze er ook de rol als mentor op.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

Nieuw prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zondag, 1 maart, 2015
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Stichting Klassieke Dans
Straat:
Wegvoeringsstraat
Huisnummer:
111
Postcode:
9100
Gemeente:
Sint-Niklaas
Land:
België
Prijs:
50 euro / 40 euro / 35 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 16 februari 2015. Code V15/09

Discipline:
Genre:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×