Hoofdmenu

Docentendag Klassiek

Deze docentendag biedt een heerlijke cocktail van didactiek en danstechniek.
In de voormiddag bekijken we op een dansante manier de didactische aanpak en lesopbouw als je werkt met volwassenen.
In de namiddag gaan we aan de slag met de erfenis van Maurice Béjart. In 2016 keert Béjarts balletversie van Beethovens 9de symfonie namelijk terug naar Vorst Nationaal (zie Dans.Magazine). Dat is 46 jaar na de vorige opvoering in Vorst, en bijna 10 jaar na de dood van de legendarische choreograaf. Redenen genoeg om zijn danstaal springlevend te houden.

 

Klassieke dans voor volwassenen: lesopbouw (Tina Van Roy)
Door middel van zelf dansen en nabespreking, focussen we op de elementen van lesopbouw. De mogelijkheden, beperkingen en verwachtingen van volwassenen zijn anders dan bij kinderen. Waar let je op en hoe pak je een les(senreeks) aan? Wat met verschillen in leeftijd en verschillen in danservaring? Hoever ga je in danstechnische training zonder in te boeten aan dansplezier? Tina Van Roy gooit al haar ervaring in de strijd.
Dansen met Béjart (Nicole Kohler)
Nicole Kohler werd op haar 17de uit meer dan 1000 kandidaten geselecteerd voor de Mudra school van Béjart. Met Mudra wilde Béjart een nieuw soort danskunstenaars vormen. Hij leerde zijn leerlingen onder andere muziekanalyse, yoga en theater. Mudra in Brussel was één van de belangrijkste vernieuwende dansopleidingen in Europa en bracht tal van boeiende dansvernieuwers voort. Niet alleen Nicole Kohler werd hier groot, maar ook Anne Teresa de Keersmaeker en Michèle-Anne de Mey. Nicole laat je proeven van de sfeer van Mudra & Béjart.

 

Tina Van Roy is danseres, dansdocente en choreografe. Zij combineert haar danservaring met onderbouwde didactiek. Zij geeft al meer dan 20 jaar les aan de academie te Lier en stond mee aan de wieg van de ! Kunsthumaniora te Antwerpen waar ze klassieke en moderne dans gaf. Nu is ze verantwoordelijk voor de vorming van docenten Dans in het DKO en ondersteunt ze diverse dansafdelingen.

Nicole Kohler volgde Béjart naar Lausanne toen in 1987 de Mudra opleiding in Brussel stopte. Ze toerde jarenlang de wereld rond met zijn nieuwe compagnie Ballet Béjart Lausanne. In 1991 besloot ze haar eigen weg te gaan. Eerst werkte ze als choreografe/danseres voor Graziella Gillebertus en voor Cathy Sharp’s Tanz Ensemble in Bazel. Nadien opende ze haar eigen dansschool Chorégraphia in Delémont, waar ze klassieke en hedendaagse dans gaf. Ze had eveneens haar eigen compagnie en zette een dozijn producties op in samenwerking met theater choreografen als Gérard Demierre, André Christe, Sylvie Lachat en Michel Angi. Verschillende prijzen belonen haar talent.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

 

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zondag, 21 februari, 2016
Wanneer:
van 10 uur tot 17 uur
Locatie:
De Ingang
Straat:
Galvestone site (3de verdiep), Hurstweg
Huisnummer:
8
Postcode:
9000
Gemeente:
Gent
Land:
België
Prijs:
50 euro / 40 euro / 35 euro
Contactgegevens:

Inschrijven en betalen voor 11 februari 2016 met code V16/05 via inschrijven@danspunt.be of bel naar 09 269 45 36.

Discipline:
Genre:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×