Hoofdmenu

Docentendag Jazz: Matt Mattoxtechniek en emoties in dans

!deze cursus is volzet, maar schrijf je zeker in op de wachtlijst!

Jazz heeft vele gezichten en stromingen. Deze docentendag biedt een kennismaking met twee topics uit de Jazz.

In de voormiddag introduceert Hans Clippeleyr ons de techniek van Matt Mattox. Na de middag duiken we met Laurent Flament in emoties in dans.
Mattox was een belangrijke figuur in de evolutie van de jazzdans. Zijn techniek is bekend en zeer gerespecteerd in heel Europa. De bewegingsstijl van Mattox is eclectisch, met invloeden uit de stijl van Cole, moderne dans, etnische dans, flamenco, tap en zijn eigen balletopleiding. De stijl is gebaseerd op Mattox’ persoonlijke overtuiging dat alle dansvormen inspiratie en expressie bijbrengen. Hij hechtte veel belang aan totale vrijheid in expressie en noemde zijn stijl dan ook ‘freestyle’.
In de namiddag maakt Laurent Flament zijn opwachting om je mee te nemen in dansante expressie van emoties. Hoe breng je emoties in dans? Hoe zet je dansers aan om zich in te leven in een verhaal of een sfeer? Hoe bouw je dat op? Hoe krijg je hen zover zich daarvoor open te stellen?

 

Deze cursus is bedoeld voor docenten Jazz.

 

Hans Clippeleyr studeerde af als regentaat lichamelijke opvoeding en bleef zich nadien uitgebreid bijscholen. Zo haalde hij onder andere zijn diploma gespecialiseerd trainer in jazzdans. Ook op dansgebied volgde hij diverse stages en cursussen jazz en klassiek. Verder is hij actief als danslesgever, jurylid en zumba instructor.
Laurent Flament volgde dansopleidingen in Luik, Amsterdam en New York. Hij nam deel aan verschillende internationale danswedstrijden en werkte als danser samen met topchoreografen zoals Bob Wilson, Bruno Agati, …. Ook als choreograaf heeft hij reeds een schitterend parcours afgelegd. Hij verzorgde de dans op evenementen voor bedrijven zoals ING, Porsche, Dexia en Coca-Cola. Theater is voor hem eveneens gekend terrein. Hij werkte mee aan o.a. West Side Story, Sound of music. Verder was hij ook te zien op televisie in Dans Mondial, Tien om te zien, SYTYCD en The ultimate dance battle.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Nieuw prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zondag, 29 maart, 2015
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Dansstudio Arabesque (Studio 3)
Straat:
Van Erstenstraat
Huisnummer:
16a
Postcode:
2100
Gemeente:
Deurne
Land:
België
Prijs:
50 euro / 40 euro / 35 euro
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 16 maart 2015. Code V15/10

Discipline:
Genre:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×