Hoofdmenu

Docentendag Hedendaags: Floorwork & Gaga

Je geeft hedendaagse dansles en je wil graag blijven bijscholen? Dan is deze dag iets voor jou.

We starten de dag met floorwork. Met het horizontale bewegen van het lichaam activeren we het body-awareness proces en geleidelijk warmen onze lichamen op. Hoe maken we optimaal gebruik van de zwaartekracht bij het rollen en draaien in horizontale toestand? We voelen dat het lichaam rond is en niet plat met een voor- en achterkant. We analyseren floorwork aan de hand van de body planes (sagittal, transverse, frontal). We onderzoeken en voelen hoe het gebruik van de verschillende body planes onze beweging en techniek van floorwork verduidelijkt en versterkt. Onder andere via aanraking (de vloer en de ander) krijgen we informatie en bewustzijn over ons 3-dimensionale lichaam en de body planes. We gaan op zoek naar een juiste lichaamshouding en de juiste verdeling van spanning en ontspanning. We ervaren dit vooral praktisch en ook een stukje theoretisch.

In de namiddag maken we kennis met ‘Gaga’, een bewegingstaal die doorheen de jaren ontwikkeld is door Ohad Naharin, en die als dagelijkse training wordt gebruikt in zijn Batsheva Dance Company in Tel Aviv, Israël. De taal van Gaga is oorspronkelijk ontstaan vanuit het geloof in de genezende, dynamische en steeds veranderende kracht van beweging. Gaga is een nieuwe manier om kennis en zelfbewustzijn te verwerven via het lichaam. In deze bewegingstaal ontdekken en versterken we onze licha- men, verbeteren we ons uithoudingsvermogen, flexibiliteit en beweeglijkheid en wakkeren we ondertussen ook onze zintuigen en verbeelding aan. Gaga verbetert instinctieve beweging en verbindt bewuste en onbewuste beweging met elkaar.

Judith Clijsters (floorwork) studeerde af aan the Northern School of Contemporary Dance in Leeds waarna ze een jaar rondtoerde bij Verve Dance Company (PDG) met werk van o.a. Filip Van Huffel en Milan Kozanek. Ze danste vervolgens enkele seizoenen voor Phoenix Dance Theatre en toerde met werk van Aletta Collins, Isira Makuloluwe, Douglas Thorpe, Darshan Singh Bhuller, .... Naast eigen creaties (o.a. DAGBREEK 2012 en Beautiful Self 2014), werkte ze samen met Phil Sanger, Rachel Krische, Roeland Luyten en de Stokerij. Judith geeft les in hedendaagse dans voor o.a. WISPER.

Wies Van Houplines (Gaga) is danser, choreograaf en leerkracht. Ze geeft Gaga, modern/hedendaags en jazz in binnen- en buitenland. Ze behaalde haar BA danser aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2010. De laatste 4 maanden van deze opleiding studeerde Wies aan de Academie voor Dans en Muziek in Jeruzalem als uitwisselingsstudent. In 2010-2011 trainde Wies in het KCDC Dance Journey Program in Israël. Hier kreeg ze dagelijks lessen in het zware repertoire van de Kibbutz Contemporary Dance Company alsook lessen klassiek, modern, improvisatie, Mats Ek repertoire. Een jaar later behaalde Wies als enige Belg haar certificaat leerkracht Gaga aan het allereerste Gaga Teacher Training Program te Tel Aviv, Israël. In 2013 studeerde Wies opnieuw af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deze keer met een BanaBa diploma SLO dans.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zondag, 25 oktober, 2015
Wanneer:
Van 10 tot 17 uur
Locatie:
Dansstudio Arlekino
Straat:
Boomgaardstraat
Huisnummer:
211
Postcode:
2018
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
Basis: 50 euro / Abonnee: 40 euro / Reductie (mits bewijs): 35 euro
Contactgegevens:

Inschrijven en betalen voor 15 oktober 2015. Code V15/15.

Inschrijven kan via 09 269 45 36 of inschrijven@danspunt.be.

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×