Hoofdmenu

Dansendansen

!Deze cursus gaat helaas niet door!

met Dafne Maes

In deze workshop leer je hoe je beweging en dans onder aandacht kan brengen bij jongeren.

We vertrekken hierbij vanuit verschillende vragen: Wat is beweging? Wat is dans? Wanneer wordt beweging dans? Waarom dansen we?
Vervolgens gaan we actief aan de slag met een zeer methodische insteek: Hoe begeleiden we een maakproces?
Er wordt een kader geboden tot de opbouw van een choreografie (solo en duet) met aandacht voor de balans tussen de input van de docent en de vrijheid voor de deelnemers om zelf te creëren.

Als tool voor deze workshop gebruiken we de danseducatieve website www.dansendansen.be die ontstond in het kader van het onderzoek van Dafne Maes.

Voor dansdocenten en lesgevers in diverse dansstijlen met een open houding en ruime blik t.o.v. dans.

 

Dafne Maes studeerde af aan de bachelor dans en specifieke lerarenopleiding dans van het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Daarnaast behaalde ze een Master Culturele Agogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Als danseres werkt(e) ze met verschillende choreografen (Ann Van den Broek, Randi De Vlieghe, Goele Van Dijck, Alexandra Meijer). Als freelance educatief medewerker is ze aan de slag bij Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Rosas/Anne Teresa de Keersmaeker. In het kader van haar onderzoek naar danseducatie aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Hogeschool Antwerpen (2010-2012) ontwikkelde ze de website www.dansendansen.be

 

Meer informatie over Dafne Maes en haar website.

 

Foto - Hedendaagse dansworkshop voor jongeren bij Rosas/Anne Teresa de Keersmaeker ©Anne Van Aerschot

Datum:
zondag, 1 december, 2013
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Ca d’Oro
Straat:
Boomgaardstraat
Huisnummer:
211-215
Postcode:
2018
Gemeente:
Antwerpen
Land:
België
Prijs:
40 euro
Prijs leden:
30 euro
Contactgegevens:

Danspunt vzw T. 09 269 45 30 - Inschrijven en betalen voor 18 november 2013 via inschrijven@danspunt.be - Code: V13/18

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×