Hoofdmenu

Dance.Kicks

Wie wordt de nieuwe ambassadeur urban dance?

 

Zondag 23 oktober 2016 om 19 uur gaat Danspunt in Anderlecht op zoek naar de ‘ambassadeur urban dance in Vlaanderen’.

 

Dance.Kicks, festival urban dance, gaat door tijdens het On The Roof Dansfestival en is aan zijn twaalfde editie toe.

De deelnemende dansgezelschappen maken kans op de titel ‘ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen’. De jury selecteert tijdens dit festival immers één dansgroep die gedurende een jaar de titel krijgt. Deze dansgroep krijgt in 2016-2017 de kans om op te treden op verschillende podia en krijgt een cheque van Danspunt ter waarde van 750 euro. De jury besteedt extra aandacht aan choreografie en dramaturgie, originaliteit, vernieuwing en danstechnische aspecten.

 

DEELNEMENDE GROEPEN

JURY

Steeve Austin (voorzitter), Anissa Brennet, Kamilla Vilhelmsen, Marlies Seynaeve en Tamara Arruti.

GASTVOORSTELLINGEN

In het tweede deel van dit avondvullende programma voorziet Danspunt 2 spraakmakende gastvoorstellingen die hun sporen al verdiend hebben in de urban dance wereld.

  • Cie Sun of Shade met de unieke solo Slave
    Deze Franse compagnie, onder leiding van choreograaf David Llari, laat de uiterst getalenteerde hiphopper Thomas Barbarisi afzakken van Marseille naar Brussel.
  • K-Creation uit Sint-Genesius-Rode werd in 2008 'Ambassadeur Urban Dance'. Op 23 oktober geven ze nog eens het beste van zichzelf op het Dance.Kicks-podium.

Wil je dit spektakel niet missen? Reserveer dan snel je tickets! Met jouw ticket voor Dance.Kicks heb je het volledige weekend toegang tot het danfestival ON THE ROOF. Met workshops, een freestyle lab, b-boy battles en veel meer. Meer info: http://www.danspunt.be/ontheroof.

 

 

 

 

 

 

Foto Dance.Kicks 2015 - Urban Dance Floor©Joke Van den Heuvel

Datum:
zondag, 23 oktober, 2016
Wanneer:
om 19 uur
Locatie:
Zinnema
Straat:
Veeweidestraat
Huisnummer:
24-26
Postcode:
1070
Gemeente:
Anderlecht
Land:
België
Prijs:
8 euro - 5 euro (reductietarief)
Contactgegevens:

Reserveren via reservatie@danspunt.be. Vermeld code P16/03.

Discipline:
Genre:
Doelgroep:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×