Hoofdmenu

Dag van de Dans

Op zaterdag 23 april 2016 vindt de eerste editie van de Dag van de Dans plaats.

In heel Vlaanderen en Brussel is op grote en kleine podia en in de openlucht dans te zien. Het programma is gevarieerd met voorstellingen, workshops, films, openstudiorepetities, dance battles en meer, voor jong en oud.
Zowel gezelschappen van gevestigde choreografen staan op de affiche – Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybus, Alain Platel, Meg Stuart – naast (nog) minder bekende namen als Jan Martens, Lisbeth Gruwez, Seppe Baeyens en Vera Tussing.

Iedereen kan op 23 april in de eigen buurt proeven van hedendaagse dans. Dansgezelschappen, cultuurcentra, kunstencentra, theaters, filmzalen en werkplaatsen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel bieden een programma aan. Het doel van deze geconcentreerde dansdag is dan ook: hedendaagse dans beter bekend en bemind maken bij het grote publiek.

Organisatie: Kanaries in Actie vzw i.s.m. Forum voor Amateurkunsten en Danspunt
Meer info: www.dagvandedans.be
Zie ook het artikel in het Dans.Magazine van maart 2016 op pagina 18-19

Datum:
zaterdag, 23 april, 2016
Locatie:
verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel
Land:
België
Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×