Hoofdmenu

Cursus Basis Schminktechnieken

In deze praktische workshop krijg je de basistechnieken opmaak aangeleerd in functie van een dansvoorstelling. Je wordt stap voor stap in deze technieken begeleid door Jean-Paul Pollet. De theorie leer je al doende. Je krijgt de kans op jezelf of op elkaar te oefenen. Het materiaal wordt door de docent meegebracht.

De technieken spitsen zich in de eerste plaats toe op vrouwen. Zowel binnen theater als dans wordt make-up voor mannen vrij subtiel aangewend en zal er minder aandacht aan besteed worden.

Inhoud: doel van opmaak voor (dans)voorstellingen; materiaalkennis (grondstoffen en gereedschappen); kiezen en aanbrengen van basistinten en fixatie daarvan; volledige opmaak ogen en mond; blushtechniek en kleurencombinaties leren ‘zien’. 

Jean-Paul is leraar make-up aan het PIHS te Gent, docent grimetechnieken aan ‘ Het Perspectief’ (Centrum voor Volwassenenonderwijs), gastprofessor theatergrime aan het departement drama van de Hogeschool Gent, docent en projectbegeleider bij Open Doek Antwerpen. Jean-Paul staat al 40 jaar in het vak en weet op een boeiende manier zijn ervaring te delen en te doceren. Hij werkte voor allerlei producties, zowel voor theater als televisie. Auteur van het vakboek ‘Theatergrime 1 ‘.

Aangezien het om een basiscursus gaat, richten we ons tot deelnemers met weinig of geen ervaring in opmaaktechnieken. Je betaalt ter plaatse 25 euro voor gebruik van materiaal en gereedschappen voor de 2 dagen.
Deze workshop is beperkt tot 16 deelnemers.

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

Datum:
zaterdag, 9 mei, 2015 tot zondag, 10 mei, 2015
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Danspunt vzw
Straat:
Abrahamstraat
Huisnummer:
13
Postcode:
9000
Gemeente:
Gent
Land:
België
Prijs:
55 euro / 45 euro / 40 euro (excl. 25 euro voor materiaal dat je ter plaatste betaalt)
Contactgegevens:

Inschrijven via inschrijven@danspunt.be. Inschrijven en betalen voor 28 april 2015. Code: V15/06

Discipline:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×