Hoofdmenu

Brussels Contemporary Dance Competition

De vzw Art We Breathe organiseert de eerste editie van de hedendaagse solo danswedstrijd voor jongeren: Brussels Contemporary Dance Competition.

BCDC heeft tot doel om de hedendaagse dans te promoten en jonge getalenteerde hedendaagse dansers die tussen 17 en 24 jaar oud zijn te ontdekken en te ondersteunen.

Dansliefhebbers kunnen de 10 finalisten ontdekken en bewonderen op 13 maart 2016 in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR).

De finalisten zijn: Anna Karenina Lambrechts, Audrey Mérilus, Dan Tong, Francesca Chiodi Latini, Isa Laurent Janka De Waele, Louis Thuriot, Pierre Bastin, Roni Chadash en Zoé Leduc.

Ze brengen elk een eigen solocreatie.
2 van de finalisten (Louis Thuriot & Dan Tong) werden door de jury gekozen om tijdens de finale een opgelegde solo, gechoreografeerd  door Elias Lazaridis van Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), te brengen.

Na de voorstelling volgt de prijsuitreiking.

Organisatie: Vzw Art We Breathe met o.a. de steun van Danspunt vzw

Meer info: www.brussels-cdc.be

Wegbeschrijving? Klik hier

 

 

Datum:
zondag, 13 maart, 2016
Wanneer:
om 18.30 uur
Locatie:
Paleis voor Schone Kunsten – BOZAR
Straat:
Ravensteinstraat
Huisnummer:
23
Postcode:
1000
Gemeente:
Brussel
Land:
België
Contactgegevens:

Tickets via www.bozar.be

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×