Hoofdmenu

Body Dynamics

deDansPunt. presenteert getalenteerde dansgroepen in Body Dynamics

Body Dynamics is een samenwerkingsproject tussen Danspunt Vlaanderen, deDansPunt Brabant (N), en het huis van de kunsten in Nederland met vier getalenteerde amateurdansgroepen uit Noord-Brabant, Limburg en Vlaanderen en een professioneel dansgezelschap. De groepen worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door het werk of de werkwijze van een professionele choreograaf, en naar aanleiding daarvan een eigen productie te maken.

Body Dynamics 2016 wordt georganiseerd door deDansPunt., koepelorganisatie voor amateurdans in Noord-Brabant.

Oiterpe uit Drongen neemt dit jaar voor Vlaanderen deel aan het evenement.

Body Dynamics wil het beste op amateurdansgebied laten zien én ervoor zorgen dat de kwaliteit van dansproducties met amateurs steeds beter wordt. De groepen worden daarom in hun maakproces gecoacht door iemand uit het gezelschap. Ter afsluiting komen zij op 5 en 6 maart 2016 samen voor een intensief werkweekend waarbij de producties worden afgerond en gepresenteerd aan publiek.

Dit jaar hebben de groepen zich laten inspireren door de werkwijze van choreografe Pia Meuthen. Pia Meuthen heeft met haar gezelschap Panama Pictures onlangs een nieuwe voorstelling op de planken gezet: 'Portraits and Short Stories'. De voorstelling gaat over verschillende verhalen van vaders en zonen, van broers, over opgroeien, uit elkaar groeien en ouder worden. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt persoonlijke verhalen naar beweging. In deze voorstelling werk ze bovendien niet alleen met dansers maar ook met acrobaten. Hun persoonlijke inbreng en eigenheid zijn van groot belang bij het ontstaan van de voorstellingen.

Body Dynamics is een samenwerkingsverband tussen deDansPunt., Huis voor de Kunsten Limburg en Danspunt Vlaanderen. Voor iedere editie is een andere partner gastheer. Omdat deDansPunt. dit jaar gastheer is, zal het weekend plaatsvinden in Noord-Brabant, in Tilburg om precies te zijn. Iedereen is van harte welkom om naar de voorstelling te komen kijken. Kaartjes zijn aan de deur te koop, of te reserveren via onderstaand e-mailadres. Na de voorstelling zal er met belangstellende een gesprek plaatsvinden over de toekomst van amateurdans in Noord-Brabant.
 

Datum:
zondag, 6 maart, 2016
Wanneer:
van 15 tot 16 uur (deuren open om 14.30 uur)
Locatie:
Juttheater
Straat:
Galjoenstraat
Huisnummer:
35
Gemeente:
Tilburg
Land:
Nederland
Prijs:
5 euro
Contactgegevens:

(u kunt op locatie alleen contant betalen)
Reserveren: info@dedanspunt.nl

Discipline:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×