Hoofdmenu

Best of Theodor Vasilescu

Geniet van de rijkdom van de Roemeense dansvariatie
met Erik Veenstra

Van 1964 tot 2006 kwam de Roemeense choreograaf Theodor Vasilescu jaarlijks in Nederland lesgeven. Vanaf 1972 werd hij nauw gevolgd door Erik Veenstra en was hij diens inspirator om zich te specialiseren in Roemeense dans. Vanaf 1981 was Theodor elk jaar te gast bij AVIVA in Apeldoorn, waar Erik een van de oprichters is en dansleider internationale dans.
Sinds Theodor, die inmiddels de tachtig gepasseerd is, niet meer naar Nederland komt, zet Erik de traditie van zijn dansweekenden bij AVIVA voort onder de noemer "Best of Theodor Vasilescu". Hij put daarvoor uit de rijke schat van vele honderden dansen die in de loop der jaren door Theodor zijn geleerd. Elk programma bevat weer andere bijzondere dansen die lang niet gedaan zijn en die het meer dan waard zijn om opgehaald te worden.
Met deze programma's geeft Erik ook les bij andere organisaties in binnen- en buitenland.
In Turnhout brengt Erik deel 1 van ‘Best of’ Daarin o.a.  Hora de mână de la Sadova,  Sârba de la Perieni, Hațegană de pe valea Ampoiului, Șchioapa de la Verești, Joc la Sânziene, Carabașiu, Alunelul de la Punghina, ….

Voor lesgevers en gevorderde dansers internationale folklore

Erik Veenstra danst sinds 1972 en maakte al vroeg kennis met de rijkdom aan stijlen die de Roemeense dansfolklore kent. In 1977 werd hij dansleider en sindsdien geeft hij wekelijks les aan een vaste groep met een internationaal dansprogramma, dat hij up-to-date houdt door lessen bij andere specialisten te volgen. Sinds 1980 is Erik vaste docent bij AVIVA, waarvan hij een van de oprichters is. Inmiddels heeft Erik ook een uitgebreid eigen Roemeens programma opgebouwd, waarmee hij regelmatig dansdagen, weekenden en cursussen verzorgt in binnen- en buitenland. Enthousiasme en duidelijke, analytische uitleg zijn kenmerkend voor zijn manier van lesgeven.

 

‘s Avonds is er op dezelfde locatie een instuif  (internationaal programma met verzoekjes).

 

Organisatie: Danspunt i.s.m Dansgroep Zonne (www.zonne.be)

 

Wegbeschrijving? Klik hier
Inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden

 

Nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: basisprijs / abonneeprijs / reductieprijs!

Danspunt heeft haar ledenstructuur flink gewijzigd, zodat we in de toekomst nog meer dansliefhebbers dan voorheen kunnen bereiken en artistiek inspireren. Als gevolg daarvan hanteren we nieuwe prijzen voor onze vormingsactiviteiten: Er is een basisprijs, een abonneeprijs en een reductieprijs voor studenten, voor mensen met een vervangingsinkomen of voor mensen met een hogere tegemoetkoming van het ziekenfonds. Om een beroep te kunnen doen op deze reductieprijs stuur je bij je inschrijvingsmail een kopie van je studentenkaart of van je toekenning van dit vervangingsinkomen mee.

 

Datum:
zaterdag, 23 januari, 2016
Wanneer:
van 10 tot 17 uur
Locatie:
Parochiecentrum Schorvoort
Straat:
Schorvoortberg
Huisnummer:
58
Postcode:
2300
Gemeente:
Turnhout
Land:
België
Prijs:
basis 30 euro / abonnee 20 euro / reductie (met bewijs) 15 euro
Contactgegevens:

Inschrijven en betalen met code V16/01.

Inschrijven kan via 09 269 45 36 of inschrijven@danspunt.be.

Discipline:
Genre:
Regio:

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×