Hoofdmenu

STUK KUNSTENCENTRUM vzw

Naamsestraat 96, 3000 Leuven
T. +32 (0)16 320 300
ticket[at]stuk.be
www.stuk.be

Danspunt-abonnees betalen de reductieprijs voor alle dansvoorstellingen. Die korting kan je bekomen door een danspas aan te vragen. Normaal gezien kost die 5 euro, maar voor Danspunt-abonnees biedt STUK die gratis aan
 

STUK kiest voor Dans, Beeld, Geluid en de hybride vormen daartussen.
De presentatie van artistiek werk in een inspirerende context staat centraal: in dit huis ontwikkelen en creëren kunstenaars nieuw werk, nemen mensen deel aan cursussen en workshops en reflecteren we samen met ons publiek over kunst en over de wereld.
STUK werkt vanuit een dynamische universiteitsstad en beschouwt de maatschappelijke context waaruit kunst ontstaat integraal als zijn werkterrein. In een evenwichtig programma tonen we internationaal referentiewerk en spannende nieuwe vormen. Ook qua leeftijd houden we het breed: met de Werking Jong Publiek betrekken we nu naast studenten en volwassenen ook kinderen en jongeren.
STUK bouwt aan een kunstencentrum van de toekomst door kunst te verbinden met o.a. onderwijs, wetenschap, jeugdwerk en vorming. STUK draagt zorg voor kunstenaars én publiek, brengt hen samen en zoekt naar een actieve relatie tussen beide. Zo wil STUK een motor zijn voor het kunstenlandschap.

 

 

'TO BELONG' met Koen De Preter & Theater Stap

Choreograaf Koen De Preter gaat in zijn werk op zoek naar natuurlijke en eerlijke bewegingen. In zijn zoektocht naar de menselijke maat vond hij eerder een uitdaging bij de 90-jarige Alphea Pouget, of bij groepen figuranten van diverse leeftijden. Met To Belong waagt hij zich aan een groepschoreografie voor mensen met een beperking.

Wanneer   Wo 3 & do 4/05/2017 om 20.30 uur (lees meer)

 

'LACHRIMAE' met Hathor Consort & Femke Gyselinck

Hathor Consort koos ervoor om aan de raadselachtige, vijfstemmige weemoed van John Dowland's LACHRIMAE een zesde stem toe te voegen met de danseres Femke Gyselinck. Zij liet zich inhoudelijk inspireren door Flow my Tears: haar bewegingen kunnen gelezen worden als een choreografische verbeelding van de emoties die dit donkere gedicht oproept.

Wanneer   Do 4/05/2017 om 20.30 uur (lees meer)

 

'O.T. (THE EMOTIONALITY OF THE JAW)' met Ian Kaler

In o.T. (the emotionality of the jaw) ontplooit Ian Kaler een pulserende, ritmische flow van zwaaiende bewegingen die de contouren van het lichaam vertroebelen en vervagen. De relatie tussen tijd en ruimte is ambigu. Het lichaam is ‘out of focus’. Ian Kaler wordt vergezeld door Aquarian Jugs (aka Jam Rostron aka Planningtorock) en de percussionist Houeida Hedfi.

Wanneer   Do 11/05/2017 om 20.30 uur (lees meer)

 

'OF IVORY AND FLESH - STATUES ALSO SUFFER' met Marlene Freitas

Of ivory and flesh is een grotesk bal van versteende figuren, aangevuurd door eclectische live percussiemuziek. Het lijken wel standbeelden die als marionetten bespeeld worden, of figuurtjes uit een muziekdoos die rond hun as wentelen. De Kaapverdische choreografe Marlene Freitas vond onder meer inspiratie in de films van Chris Marker en de mythische figuur van Pygmalion die zijn standbeeld tot leven laat wekken.

Wanneer   Di 16/05/2017 om 20.30 uur (lees meer)

 

'IN ABSENTIA' met Helka/Helder Seabra

In In Absentia ervaren en onderzoeken vijf mannen de emotionele, mentale en fysieke impact van verlies. Er mag gehuild, gelachen en ervaren worden. Zelfs als man. Het verlies van een dierbaar iemand, het verlies van de spraak, het verlies van een fantastisch boek, het verlies van een vriendschap, een liefde, het verlies van een project dat niet gecreëerd kan worden.

Wanneer    Di 23 & wo 24/05/2017 om 20.30 uur (lees meer). Op woensdag 24 mei is er een gratis workshop voor ervaren amateurdansers door Helder Seabra.

 

 

 

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)