Hoofdmenu

Kunstencentrum nona

Begijnenstraat 19 / 21, 2800 Mechelen
T. 015 20 37 80

info@nona.be
www.nona.be

Danspuntleden betalen het voordeeltarief van 13 euro (i.p.v. het standaardtarief van 15 euro)

Kunstencentrum nona is een kunstencentrum waar allerhande ontmoetingen en confrontaties centraal staan. Tussen bezoekers en artiesten, het lokale en het internationale, kunst en onderwijs.
Kunstencentrum nona streeft naar een intense interactie tussen maker, medium, mens en maatschappij.
Kunstencentrum nona is actief in de ontwikkeling, productie en presentatie van (muziek)theater, dans, performance, jazz en beeldende kunst. Tijdens het reguliere culturele seizoen, via een festival (het jaarlijkse jazzfestival Brand!) of een biennale op bijzondere locaties in Mechelen (Contour biënnale voor bewegend beeld).
Kunstencentrum nona steunt jonge kunstenaars in de ontwikkeling van hun vaardigheden en het artistiek onderzoek binnen hun werkveld. Daarnaast werkt kunstencentrum nona met een aantal vaste partners in crime: het internationaal befaamde theatergezelschap Abattoir Fermé onder leiding van regisseur Stef Lernous en Voetvolk, de dansgroep gesticht rond danseres/choreografe Lisbeth Gruwez en componist/muzikant Maarten Van Cauwenberghe.

 

'This kind of bird flies backwards' met Natalia Pieczuro

This kind of bird flies backwards is een - u leest het goed - post-metal dansperformance ontsproten aan de gebundelde (kwel)geesten van Natalia Pieczuro en Colin H. van Eeckhout en co. Geïnspireerd door mensen die niet bang zijn om te leven, stelt Pieczuro zich de vraag hoe we moeten omgaan met momenten van extreem geluk of extreem verdriet.

Wanneer   Wo 14 en do 15/03/2018 om 20.30 uur  (lees meer)

 

'TEHERANTITHESE: being' met Bára Sigfúsdóttir

Onder de noemer TEHERANTITHESE richt kunstencentrum nona dit seizoen de blik richting Iran.
Centraal in deze context staat de nieuwe voorstelling being van de IJslandse choreografe Bára Sigfúsdóttir, die in kunstencentrum nona al te gast was en tevens co-curator van THERANTITHESE is.
De voorstelling is een exploratie van het lichaam als schakel in de dialoog tussen Oost en West. Het wordt ingezet als een poëtisch instrument dat op een meerduidige manier de brug slaat tussen beide performers, maar evengoed tussen performers en publiek.

Wanneer   Wo 21, do 22 en vr 23/03/2018 om 20.30 uur  (lees meer)

 

'Evol' met Claire Croizé

Evol – dat is love achterstevoren – is in de eerste plaats een ode aan de liefde van Claire Croizé voor haar dansers.
Die ode wordt gestut door muziek van David Bowie (al dook die muziek pas later op dan de choreografie zelf) en poëzie van Rainer Maria Rilke - die eerder al een bron van inspiratie was voor choreografe Aitana Cordero Vico (zie: HAND / SOME). Zowel Bowie als Rilke hebben volgens Croizé een mystieke en surreële kwaliteit die perfect correspondeert met het spel dat ze haar dansers (liefdevol!) laat spelen: in balans of net in onbalans, in groep of individueel.

Wanneer   Wo 28 & do 29/03/2018 om 20.30 uur  (lees meer)

 

 

Danspunt vzw • Abrahamstraat 13, 9000 Gent • T. 09 269 45 30 • info@danspunt.be  (!NIEUW REKENINGNUMMER! IBAN: BE54 8939 4406 5497 • BIC: VDSPBE91)

new
website
in 2018

dans
danser
danst

Danspunt is de sparringpartner van al wie gebeten is door dans. De sidekick van dansers, makers en docenten. De linker- en rechterhand van scholen, gezelschappen en dansfans pur sang. Voorbij alle stijlen ondersteunen wij aanstormend talent, creëren wij kansen en zetten wij dans op de kaart – in Vlaanderen, Brussel en ver daarbuiten. Zoek je een podium, vorming, advies? Wil je dans kennen, kijken, voelen? Danspunt maakt de vloer vrij voor inspirerende ontmoetingen en artistieke expressie. Kom langs en dans danser danst.

×